Politerno > Україна і світ > Сі заявив Макрону про готовність “наполегливо працювати” для миру в Україні – ЗМІ

Сі заявив Макрону про готовність “наполегливо працювати” для миру в Україні – ЗМІ

  • 6 Квітня, 2023
  • 469 Переглядів
  • 0

Після переговорів Сі Цзіньпіна й Емманюеля Макрона в Пекіні в четвер Китай висловив готовність працювати разом із Францією над досягненням припинення війни в Україні шляхом переговорів.

Про це, як пише “Європейська правда”, агенції Reuters повідомило французьке дипломатичне джерело.

“Президент (Макрон – ред.) та Сі домовилися “наполегливо працювати”, щоб прискорити закінчення війни і домогтися початку переговорів за повного дотримання міжнародного права”, – повідомило джерело.

Співрозмовник Reuters не надав конкретних деталей про те, чи змінив Китай свою позицію щодо війни в Україні, але повідомив, що сторони домовилися про подальші переговори.

За словами джерела агенції, Сі Цзіньпін також зазначив, що готовий зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському “у зручний для нього час”.

У заяві після зустрічі з Макроном лідер Китаю закликав Україну і Росію відновити мирні переговори і знайти політичне вирішення конфлікту.

Своєю чергою президент Франції заявив, що зустріч була “відвертою і конструктивною”, і закликав Китай не постачати нічого, що Росія може використати “у своїй війні в Україні”.

Водночас видання Politico констатувало, що президент Китаю Сі Цзіньпін не продемонстрував жодних ознак зміни своєї позиції щодо війни Росії в Україні після переговорів у четвер з французьким колегою Еммануелем Макроном.

На другий день державного візиту Макрона до Китаю Сі Цзіньпін продовжив свою давню лінію щодо повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заявивши, що “всі сторони” мають “обґрунтовані побоювання з приводу безпеки”, і не дав жодного натяку на те, що він використає свій вплив, щоб допомогти припинити конфлікт.

“Китай готовий спільно з Францією звернутися до міжнародної спільноти із закликом зберігати раціональність і спокій”, – сказав китайський лідер під час пресконференції у Пекіні.

Нагадаємо, Львівська обласна рада проголосувала за дострокове припинення повноважень голови облради, представниці “Європейської солідарності” Ірини Гримак.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE