Politerno > Україна і світ > Рада провалила законопроєкт, який дозволяє зупинити дерибан державних с/г земель, – Шабунін

Рада провалила законопроєкт, який дозволяє зупинити дерибан державних с/г земель, – Шабунін

  • 11 Квітня, 2023
  • 402 Переглядів
  • 0

Наразі законопроєкт 7588 відправили на повторне друге читання.

Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін.

“Верховна Рада провалила друге читання законопроєкту 7588, який дозволяє зупинити дерибан с/г земель держпідприємств. Але депутати все ще мають шанс виправитися. 121 нардепи, присутні у залі, просто утрималися чи взагалі не голосували за цей законопроєкт, чим фактично підтримали продовження земельних схем”, – йдеться в повідомленні.

“Для розуміння проблеми – в Україні такої землі 728 тисяч гектарів. Десь половина з них належить Нацакадемії аграрних наук. І має використовуватися у цілях науки і новацій. Але про успіхи Нацакадемії у цих “новаціях” Google вам не розповість. Натомість новин про корупційні оборудки її керівництва з землею – безліч”, – додав Шабунін.

Глава ЦПК нагадав, що минулого серпня НАБУ викрило одного з керівників ДП з системи Нацакадемії на розкраданні землі на 11,6 млн грн. Також розслідування про те, як керівництво Нацакадемії отримує для себе і родичів державну землю знімали у 2019 році журналісти “Схем”.

“Повертаючись до законопроєкту. Його мета – прикрити ці сірі схеми. Та дозволити здавати державні землі в оренду через Prozorro.Продажі. Так прибуток від цього отримає держава, а не схемщики з Нацакадемії. А ми з вами зможемо контролювати – хто і як використовує наші землі. Шанс виправитися нардепи отримають вже зовсім скоро. Бо законопроєкт 7588 відправили на повторне друге читання”, – підсумував Шабунін.

Нагадаємо, мільярдер Рінат Ахметов ініціює арбітраж, в якому вимагатиме від Росії компенсації всіх збитків, завданих йому в 2014-2017 роках внаслідок захоплення активів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE