Politerno > Україна і світ > В Маріуполі загинули понад 20 тис. людей, але це “дуже обережна” цифра, – мер Бойченко

В Маріуполі загинули понад 20 тис. людей, але це “дуже обережна” цифра, – мер Бойченко

  • 14 Квітня, 2023
  • 516 Переглядів
  • 0

За підтвердженими владою Маріуполя даними, у зруйнованому й окупованому Росією місті загинули понад 20 тисяч людей.

Як передає Радіо Свобода, про це повідомив міський голова Вадим Бойченко.

“За офіційними нашими підтвердженими даними, це більш ніж 20 тисяч населення загинуло. Це те, що нам вдавалося рахувати. Ми спочатку намагалися і записувати це. Потім вже не було такої можливості. Тому що був дуже щільний вогонь. Дуже щільний, тому що вони використовували авіацію, і кораблі зайшли в Азовське море”, – сказав Бойченко.

За його словами, рахувати втрати вдавалося, поки представники влади ще були в місті.

“На той час, поки влада ще працювала, так було вирішено, що мій перший заступник Михайло Когут працював до майже кінця березня, – нам вдавалося рахувати, скільки загинуло людей”, – сказав мер.

Він наголосив, що наведені ним дані “дуже обережні”.

“Цифра – дуже обережна. Тому що треба буде ще визначатися з цією цифрою. Тому що, як ви і зазначили, кожної другої будівлі у місті не існує. Тобто 50% міста, на жаль, знищено”, – сказав Бойченко.

За його словами, у Маріуполі до початку повномасштабного вторгнення жили близько 500 тисяч людей.

“24-го, 25-го, 26 лютого люди ще мали змогу виїжджати, хто ухвалював для себе рішення. Були додаткові потяги, які, на жаль, виїжджали з міста менш ніж на 50% завантажені. Тобто пусті виїжджали. Але в цей час більше 100 тисяч населення все ж виїхало з міста. Залишилися в місті десь до оточення 400 тисяч, яких ви згадали. А потім у цих важких умовах з 13 березня почали виїжджати, так до 20 травня і відбувалося”, – сказав він.

За словами мера, на підконтрольній Україні території нині перебуває приблизно 200 тисяч жителів Маріуполя.

Нагадаємо, у четвер удень Федеральне бюро розслідувань арештувало підозрюваного у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE