Politerno > Тернопільщина > Велика брехня команди Надала в Тернополі на Шпитальній. Ч.1. Ідивідуальний будинок?

Велика брехня команди Надала в Тернополі на Шпитальній. Ч.1. Ідивідуальний будинок?

  • 14 Квітня, 2023
  • 23176 Переглядів
  • 0

Усі, хто проходить чи проїжджає вулицею Шпитальною в Тернополі, останні пів року, бачать, що вулицю забудовують п’ятиповерховим багатоквартирним житловим будинком висотою 18-20 м з вбудованими приміщеннями невідомого призначення котрий виліз за існуючу лінію регулювання забудови маже під проїзну частину вулиці.

Але не вірити своїм очам, вас переконують працівники міської ради Сергія Надала, і запевняють, що це ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ЖИТЛОВИЙ БУДИНОК з прибудованими приміщеннями. Саме це, після виходу на місце, за колективними скаргами тернополян, побачила і записала в акті їхня комісія, створена цим мером під промовистою назвою “З метою запобігання та виявлення незаконної забудови…”.

Після цього це самовільне будівництво мали зупинити, зобов’язати привести у відповідність законам України, та нормам, або зобов’язати знести. Але натомість, щоб ні в кого більше не виникало сумнівів, в законності цієї забудови ця комісія рекомендувала замовнику влаштувати інформаційний стенд тобто підписати цю багатоповерхівку як “Будівництво індивідуального житлового будинку…”.

Однак ніхто, в здоровому глузді, не пов’язує цей стенд із цією земельною ділянкою на якій будується ця багатоповерхівка, вважаючи це помилкою чи жартом, хіба можуть у мерії так брехати?!!! Перехожі більше звертають увагу на рекламний банер із розплануванням на кілька десятків квартир у цьому будинку.

Тут слід зазначити, що індивідуальним житловим будинком, згідно з державними будівельними норм України вважали, вважають і будуть вважати ОДНОКВАРТИРНИЙ житловий будинок висотою ДО 12 МЕТРІВ, це мав би знати хтось із членів цієї комісії чи бодай поцікавитись перед виходом на колективні скарги громадян України.

Але тернополяни, в черговий раз, стикнулись з улюбленим пропагандистським прийомом Сергія Надала та його команди котрий досі його не підводив, – ВЕЛИКОЮ БРЕХНЕЮ. Брехнею настільки великою, що ніхто не повірить у те, що хтось мав сміливість спотворити реальність так безсоромно.

Цей прийом успішно працював у нацистській Німеччині, працює по всій Росії, і у кінці 2010 року зайшов із командою податківця Сергія Надала у Тернопільську міську раду. За кілька літ він повністю підкорив її, викинувши за межі тих хто мав сором і не хотів, а може й не вмів професійно займатись корупцією і безсоромно брехати. То ж знаючи ефективність цього прийому ми не раз чули безсоромні заяви від Сергія Надала, що парки Тернополя не забудовують, що інформація про чудесне збагачення доньки мера в Маямі є фейком, а меру не нараховували захмарних премій та допомог в час війни.

Повернемось на вул. Шпитальну. Тож побачивши рекламний банер із розміщенням квартир у цьому будинку, мешканці запідозрили, що їх обманюють, а знайшовши містобудівні умови за якими мало проєктуватись це будівництво зрозуміли, що забудовник їх ще й грубо порушує, а саме порушує вимоги державних будівельних норм, пожежної безпеки, санітарних норм, норм містобудування, безпеки на будівництві. Тоді ж виникла тривога за своє майно й життя, і як стверджують експерти, не безпідставно.

Організувавшись вони почали неодноразово звертатись в міську раду, а після отримання актів зазначеної вище комісії під головуванням очільника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради М. Горішного та рішень самої комісії почали звертатись в інші, уже компетентні державні органи, Міністерство розвитку громад і територій, Міністерство культури та інформаційної політики України, ДІАМ, НАБУ, поліцію, прокуратуру, результатами було відкриття кримінального провадження і відповіді, що усе знаходиться в компетенції відділу того ж М.Горішного. Але, що можна говорити про компетентність самого п. Горішного, коли слова архітектора цього проєкту “…обгрунтував відсутність порушення інсоляцію…” вони сприйняли як належне, прочитали та підписали.

Звичайно, що розголос цієї ситуації в засобах масової інформації не міг оминути містобудівельну спільноту і не тільки України, а це тисячі професійних експертів з містобудування, архітекторів та будівельників. То ж проаналізувавши викладені мешканцями в Інтернеті матеріали, документи, листування вони були вражені зухвалістю забудовника, а в першу чергу замовника, котрий 13.12.2022 р. цей багатоквартирний п’ятиповерховий будинок з цокольним поверхом та вбудованими приміщеннями невідомого призначення, задекларував готовим до експлуатації під виглядом звичайного індивідуального житлового будинку з прибудованими приміщеннями індивідуальної трудової та підприємницької діяльності!І це при тому, що орієнтовна висота будівлі до 20 м, розміщений з порушенням лінії регулювання забудови, на території зони малоповерхової забудови Ж-1!!!.

Те, що це недостовірні дані чудово знали сам Михайло Горішний, його інспектори та усі члени комісії котрі виходили на місце і вчасно не зупинили самочинне будівництво, а закривали очі на усі явні порушення і нахабно, наслідуючи мера, брехали власникам майна у сусідніх будинках та мешканцям цілого житлового району, де мешкають кілька тисяч тернополян. А тепер ці порушення містобудівного законодавства, з кожним днем все більше і більше загрожують майну і життю людей не тільки у навколишній забудові, а й тим, хто придбає майно у цій будівлі, принаймні через жахливі порушення норм пожежної безпеки для багатоквартирного будинку. Але найжахливішим тут проглядається те, що за усім цим стоїть державний орган архітектурно-будівельного контролю. Що це за реформа, коли людині котру протестувальники викинули у смітник за підозрою у співпраці з корумпованою владою дають ніким не обмежені повноваження, і таких будівель у Тернополі уже десятки чи сотня, а схема одна і ця ж: декларація замовника, сліпий чи корумпований М. Горішний та масові порушення містобудівного законодавства.

Зараз тернополянам залишається одне, звертатись до гаранта їх конституційних прав, Президента Володимира Зеленського в іншому випадку досить скоро в Тернополі залишаться лиш нетрі, цвинтар і останнє дерево, і велика подяка за непосильну допомогу мера котрий ніжитиметься в парках Маямі.

То ж, на свята запрошуємо тернополян та гостей міста на вул. Шпитальну, щоб переглянути родзинку Тернополя: КВІТИ І ПЛОДИ КОРУПЦІЇ влади Сергія Надала. Ще одна ділянка з “індивідуальним житловим будинком будується поряд” за двадцять метрів в сторону вул. Острозького.

ДемАльянс Тернопіль



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE