Politerno > Україна і світ > Росіяни завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах – Генштаб

Росіяни завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах – Генштаб

  • 16 Квітня, 2023
  • 432 Переглядів
  • 0

Протягом минулої доби окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині, а також 28 авіаційних ударів. Здійснено 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Про це інформує у вечірньому зведенні Генштаб.

Основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію на зазначених напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, нашими захисниками відбито понад 45 атак противника.

Зокрема, на Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше Григорівки та біля Спірного. 

На Бахмутському напрямку противник провів атаки в районах населених пунктів Хромове та Іванівське, успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Наші захисники збили 4 ворожих БпЛА (2 – типу “Орлан-10”, 1 розвідувальний “Елерон” та 1 дрон-камікадзе “Ланцет”).

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів противника.

Нагадаємо, окупанти почали “евакуацію” дітей до Криму у школах та садочках окупованого Енергодара.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE