Politerno > Україна і світ > Вісім бригад “Гвардії наступу” повністю формовані. Є плани по формуванню додаткових бригад, – Клименко

Вісім бригад “Гвардії наступу” повністю формовані. Є плани по формуванню додаткових бригад, – Клименко

  • 2 Травня, 2023
  • 536 Переглядів
  • 0

Повністю сформовані вісім бригад “Гвардії наступу” надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив глава МВС Ігор Клименко.

“Бригади (“Гвардії наступу”. – Ред.) сформовані повністю. Це 8 бригад. У нас є плани по формуванню додаткових бригад, бо на це є попит, а у нас є можливості”, – розповів він.

Клименко уточнив: “Ми доозброюємо бригади, які вже сформовані, вони пройдуть відповідне навчання – це 2-3 тижні – і паралельно розпочинаємо формування додаткових підрозділів”.

За словами міністра, завдання кожної з цих бригад – проведення відповідних наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій.

“Від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця і поліцейського буде залежати успішність операції на тому чи іншому напрямку”, – зазначив очільник МВС.

Загальної чисельності бригад Клименко не конкретизував, зважаючи на безпекові питання, однак зазначив, що цю цифру можна вирахувати теоретично.

Відповідаючи на запитання про те, чи перебувають уже бригади “Гвардії наступу” під командуванням Сил оборони, міністр сказав: “Ні, вони надходять під командування Сил оборони після того, як буде бойове завдання”.

Нагадаємо, голова фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія повідомив, що силовий блок пропонує відкласти розгляд постанови про виплату військовим премії в 30 тисяч гривень, а натомість створити спільну робочу групу і розробити законопроєкт, який урегулює питання оплати праці захисників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE