Politerno > Україна і світ > Британія та Білий дім відповіли Лаврову щодо ескалації через передачу F-16 Україні

Британія та Білий дім відповіли Лаврову щодо ескалації через передачу F-16 Україні

  • 7 Червня, 2023
  • 593 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі запевнив, що Лондон не зупинить “брязкання зброєю” з боку Росії, яка погрожує через постачання західної зброї в Україну. Представник Білого дому Джон Кірбі у відповідь заявив, що це не США “розкидаються безрозсудною ядерною риторикою, а такі люди, як міністр закордонних справ Лавров, президент Путін, а також речник Путіна Пєсков”.

Про це пише “Європейська правда”.

“Ми ухвалили свідоме рішення, що не можемо дозволити ескалації риторики або брязкання зброєю з боку Владіміра Путіна чи Кремля утримати нас від правильних дій”, – підкреслив голова британського МЗС Британії у коментарі AFP на полях міністерської зустрічі Організації економічного співробітництва і розвитку в Парижі.

Він додав, що з успіхами України на полі бою Кремль буде “регулярніше й гучніше” обурюватись, і до цього потрібно бути готовим.

“Перше, що я хотів би сказати міністру Лаврову: якщо ви стурбовані українським військовим потенціалом, то вам слід забрати свої війська і покинути Україну”, – зазначив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

За словами Кірбі, F-16 будуть надані в рамках довгострокових оборонних потреб України. Йдеться про те, щоб допомогти Україні забезпечити потреби для самозахисту.

Лавров раніше заявив, що Захід нібито готується до того, аби продовжувати ескалацію війни. Зокрема, він стверджував, що одна з модифікацій F-16 здатна нести ядерну зброю.

Кірбі у відповідь заявив, що це не США “розкидаються безрозсудною ядерною риторикою, а такі люди, як міністр закордонних справ Лавров, президент Путін, а також речник Путіна Пєсков”.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Захід нібито готується до того, аби продовжувати ескалацію війни. Зокрема стверджував, що одна з модифікацій винищувачів F-16, які  отримає Україна, здатна нести ядерну зброю.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна ще не розпочала запланований контрнаступ і його початок буде очевидним для всіх, коли це станеться.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE