Politerno > Україна і світ > New York Times отримало дані щодо втрат ЗСУ та російських окупантів

New York Times отримало дані щодо втрат ЗСУ та російських окупантів

  • 18 Серпня, 2023
  • 489 Переглядів
  • 0

The New York Times дізналося від американських посадовців, що за час повномасштабної війни РФ проти України кількість поранених і вбитих з обох боків становить майже 500 тисяч.

Про це пише “Європейська правда” із посиланням на матеріал The New York Times.

З російського боку, за оцінками США, загальна кількість втрат становить 300 тисяч, з них 120 тисяч – загиблі й 170-180 тисяч – поранені. Україна ж, за цими ж підрахунками, втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

Втрати РФ різко зросли взимку й навесні цього року під час битви за місто Бахмут на Донеччині: тоді щодня “сотні” російських військових гинули або отримували поранення. Україна, однак, теж зазнала важких втрат під час оборони міста.

Також значних втрат у “тисячі військовослужбовців” Україна зазнала в перші тижні контрнаступу, коли намагалась прорвати російські лінії оборони на півдні. Доклались і проблеми з евакуацією поранених і надання їм медичної допомоги на полі бою.

Після зміни тактики й переходу до обстрілів російських позицій втрати України значно зменшились, але у Вашингтоні тепер побоюються, що так українські запаси боєприпасів досить швидко вичерпаються.

Крім того, попри значні російські втрати, РФ загалом має 1,33 мільйона військових, тоді як в Україні їх майже втричі менше – близько 500 тисяч, за оцінками американської сторони.

Оцінки США ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях телефонних розмов, повідомленнях у соцмережах і ЗМІ та офіційних даних Києва та Москви. Обидві сторони публічно не розкривали свої загальні втрати.

Нагадаємо, в окупованому Енергодарі внаслідок вибуху під час наради так званих “поліцейських” окупантів чисельні поранення отримали полковник МВС Росії Павло Чесанов та його підопічні, їх терміново планують доставили до медзакладів в Росію. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE