Politerno > Україна і світ > Уряд призначить на посаду глави ФДМУ подругу Зеленського, Умеров замінить Резнікова – ЗМІ

Уряд призначить на посаду глави ФДМУ подругу Зеленського, Умеров замінить Резнікова – ЗМІ

  • 2 Вересня, 2023
  • 613 Переглядів
  • 0

Новою главою Фонду держмайна стане Ольга Піщанська, повідомили джерела “Української правди”.

Піщанська, яка зараз є очільницею Антимонопольного комітету, стане главою ФДМ замість Рустема Умерова.

Той, своєю чергою, стане новим головою Міноборони замість Олексія Резнікова.

Умєрова, своєю чергою, нині розглядають новим міністром оборони замість Олексія Резнікова. Самому Резнікову, за даними ЗМІ, пропонують посаду посла у Великій Британії.

Як повідомлялося, у 2019 році Ольга Піщанська очолила АМКУ, у той час як Ірина Копайгора зайняла посаду державної уповноваженої цього органу.

За даними журналістів, Копайгора працювала на кафедрі правового регулювання економіки Криворізького економічного інституту, а її батько – також викладач – раніше викладав самому Зеленському.

Піщанська працювала у великих приватних компаніях (серед іншого співпрацювала і з бізнесом олігарха Ріната Ахметова), а її сестра Світлана є керівником компанії, на яку записано італійську віллу родини Зеленських. Окрім того, Світлана Піщанська також була серед донорів передвиборчої кампанії Зеленського – пожертвувала тоді ще кандидату 300 тисяч гривень.

У липні 2021 року колишня державна уповноважена Антимонопольного комітету України (2015-2019) і співзасновник проєкту “Ліга антитрасту” Агія Загребельська заявила, що законопроєкт про діяльність АМКУ визнаний усіма профільними установами корупційним, а його “основна ідея” – оплата платниками податків “сусідці” президента Володимира Зеленського, а за сумісництвом голові АМКУ Ользі Піщанській, зарплати в пів мільйона гривень.

Того ж року “Укрзалізниця” втратила 465 млн грн на закупівлі коліс у “Інтерпайпу” Віктора Пінчука, який продавав українській залізниці колеса за ціною вдвічі дорожчою, ніж у Росії. Водночас Антимонопольний комітет (АМКУ) відмовився розслідувати цей факт, проігнорував заяви Ліги антитрасту та НАБУ, оскільки вони, за словами АМКУ, не є потерпілими. Українців і компанії, які користувалися послугами “УЗ”, просять писати заяви в АМКУ

Нагадаємо, Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили олігарху Ігорю Коломойському підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE