Politerno > Україна і світ > Голова комітету ВР, голосує як скаже влада: СБУ провела обшук у Шуфрича у справі про держзраду

Голова комітету ВР, голосує як скаже влада: СБУ провела обшук у Шуфрича у справі про держзраду

  • 15 Вересня, 2023
  • 424 Переглядів
  • 0

У п’ятницю 15 вересня Служба безпеки України провела обшуки у народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ.

За словами джерел УП, його підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, Шуфрич є співпрацював із співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом Володимиром Сівковичем.

Головний редактор Цензорн.нет Юрій Бутусов повідомив, що сьогодні відбувається понад 50 обшуків по справі Шуфрича.

“Шуфрич є фігурантом справи російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада.

В принципі, мені довелось напередодні вторгнення вдарити Шуфріча на телеефірі саме з цієі причини. Тому я щиро вітаю, що до Шуфрича дотягнулись правоохоронні органи.

Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховноі Ради, він завжди голосує як скаже влада”, – написав Бутусов.

У той же час Бутусов привітав те, що СБУ та президент Зеленський “проявили політичну волю та звернули увагу на масштабну проросійську діяльність великоі кількості украінських державних діячів вищого рангу”.

“Сподіваюсь, що президент Зеленський та СБУ будуть діяти рішуче, на усе майно та рахунки Шуфріча та близьких осіб буде накладений арешт”, – додав журналіст.

Судячи з фото, у нардепа знайшли георгіївські стрічки, різноманітні радянські та російські медалі, ордени та кітелі. А також купу речей із зображенням двоголового орла.

На кадрах видно “класичний джентльменський набір ватника і русофіла”, повідомляє Telegram-канал “Оперативний ЗСУ”.

“Виявляється, що товариш Шуфрич є не тільки у фан-клубі мармурових сходин і золотих люстр, але ще й поважним “Полководцем Победы” та “Ветераном Вооруженных сил РФ”, ‒ йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розслідують державну зраду колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і ексначальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча, які сприяли вторгненню РФ і намагались приховати від СБУ та керівництва України плани Росії щодо нападу.

Нагадаємо, олігарху Ігорю Коломойському вручили ще одну, вже третю підозру.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE