Politerno > Україна і світ > Зеленський у Нью-Йорку анонсував участь у засіданні ООН – перша леді зустрінеться з родиною Клінтонів

Зеленський у Нью-Йорку анонсував участь у засіданні ООН – перша леді зустрінеться з родиною Клінтонів

  • 19 Вересня, 2023
  • 301 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський прибув у Нью-Йорк і анонсував участь у Генасамблеї ООН та інших двосторонніх зустрічах.

Про це Зеленський повідомив у Telegram.

Президент повідомив, що в Нью-Йорку прямує до українських воїнів, які проходять в США лікування та реабілітацію. Також анонсував участь у Генеральній Асамблеї ООН, Саміті цілей сталого розвитку, Раді Безпеки та проведення двосторонніх зустрічей.

Зокрема у планах Зеленського переговори з Президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом та зустрічі з американським бізнесом, журналістами і  громадою.

“Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН”, – зазначив Зеленський.

Своєю чергою Олена Зеленська у Telegram проінформувала, що у США зустрінеться з родиною Клінтон та меценатами, які підтримують Україну.

Окрім цього, Зеленська спільно з генеральною директоркою ЮНЕСКО відкриє виставку, присвячену руйнуванням культурної спадщини, що зафіксовані на світлинах розбомблених Росією пам’яток України. 

“Найближчими днями матиму кілька виступів на різних полях Генасамблеї ООН. Зокрема, розповім про українських дітей і те, що вони змушені переживати через ворожий напад. Розповім про українських жінок і щойно ухвалену стратегію рівної оплати праці на заході, приуроченому до Міжнародного дня рівної оплати праці.

Проведу низку важливих двосторонніх зустрічей, зокрема зустріч із генеральним директором ВООЗ”, – зазначила перша леді.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про підготовку нового пакета військової допомоги для України в обороні проти російського агресора на 400 мільйонів євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE