Politerno > Україна і світ > Фігурант справи НАБУ Ківалов нагородив директора Одеського теруправління НАБУ Деуліна

Фігурант справи НАБУ Ківалов нагородив директора Одеського теруправління НАБУ Деуліна

  • 15 Жовтня, 2023
  • 739 Переглядів
  • 0

Ексрегіонал та президент Національного університету “Одеська юридична академія” Сергій Ківалов вручив нагороду директору Одеського територіального управління НАБУ Володимиру Деуліну до Дня юриста, який був 8 жовтня.

Про це повідомляють джерела ZN.UA в НАБУ.

При цьому важливо, що Деулін отримав нагороду не від НУ “Одеська юридична академія”, (з нею у НАБУ є договір про співпрацю в рамках проходження практики  студентами академії), а на особисто організованій зустрічі ректором академіі. Який, проходить по кримінальній справі НАБУ.

Нагадаємо, що наприкінці червня 2021 року детективи НАБУ провели обшуки в адміністративних приміщеннях НУ “Одеська юридична академія”. Детективи проводили обшуки в рамках крімінального розслідування можливої розтрати службовими особами навчального закладу бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі послуг з ремонту приміщень закладу. Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).  

Ківалов також  неодноразово засвітився на «плівках Вовка», які публіковало НАБУ, справу якого зараз слухає ВАКС. НАБУ зафіксувала розмову нібито між Вовком і Сергієм Ківаловим, де суддя просить останнього підтримати позов проти ВККС, якщо раптом хтось на нього буде виходити із Суворовського райсуду Одеси.

  Як стверджують джерела, на «вечірці» у Ківалова 8 жовтня  були присутні місцеві представники правоохоронної та судової системи Одеси.  

“Показово, що інші гості отримали  тільки грамоти і значки, а ось директор Одеського теруправління НАБУ — ще і цілу цінну монету НБУ (як можна припустити, судячи із фото), — уточнює джерело. — Якщо навіть це срібло, то ціна подарунка вже вища за 300 грн. Тому з подарунком пану Деуліну доведеться  розпрощатися і поставити його на баланс НАБУ”.

“Взагалі, такі публічні заходи має погоджувати не лише пресслужба НАБУ, але й Управління внутрішнього контролю. Такі спірні заходи, де є очевідний конфлікт інтересів, співробітники НАБУ завжди погоджували із цим відділом. І то, що керівник такого рівня йде до фігуранта кримінальної справи його ж інституції і бере з його рук якусь там нагороду — нонсенс. І удар по репутації НАБУ, якому і без цього зараз проблем вистачає”,  — додає співрозмовник ZN.UA.

Джерела також нагадали, що колишня голова ВАКС  Олена Танасевич також колись ходила на таку дружню зустріч до Ківалова. На тій вечірці у 2021 році був присутній очільник Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк. Саме під час того святкування детективи НАБУ вручили судді повістку до ВАКС, адже він проходить як підозрюваний у справі щодо створення злочинної організації та спробі захоплення влади. Саме на ціх плівках неоднаразово засвітився і пан Ківалов.

Центр публічних розслідувань направитьзапити до Юридичної академії та до НАБУ з питаннями, як відзнаку отримав Деулін від Ківалова.

"Чим така відзнака передбачена (положення, порядок тощо) і на підставі якого нормативного акта затверджено положення чи порядок про присвоєння відзнаки; який порядок відбору кандидатів на вручення відзнаки; хто ініціював вручення відзнаки саме визначеному колу осіб, до якого увійшов директор ОдТУ НАБУ; які інші посадовці отримали таку ж відзнаку", - зазначає ЦПР у Facebook.

Нагадаємо, як пише Wall Street Journal, прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу вдавалося зберігати “тепле спілкування” з російським диктатором Володимиром Путіним, але тепер цьому прийшов кінець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE