Politerno > Україна і світ > Нардепу з групи “Довіра” вручили підозру у привласненні сотень гектарів землі

Нардепу з групи “Довіра” вручили підозру у привласненні сотень гектарів землі

  • 25 Жовтня, 2023
  • 379 Переглядів
  • 0

Народному депутату-мажоритарнику з депутатської групи “Довіра” Роберту Горвату повідомили про підозру у заволодінні 320 га землі.

Про цеінформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“24 жовтня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив народному депутату Україну про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн.

Також 24-25 жовтня 2023 року детективами НАБУ за погодження з прокурором САП про підозру повідомлено ще трьом особам, причетним до вчинення цього злочину, а саме колишньому керівнику Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, ексдиректору державного підприємства та директору приватного підприємства”, – зазначає САП.

За інформацією джерел УП йдеться саме про Роберта Горвата, який у 2019 року обрався до Ради на Закарпатті.  

Як повідомляє слідство, у 2016-2019 роках нардеп, маючи вплив на службових осіб Держгеокадастру, розробив злочинну схему заволодіння землею.

“Так, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до ГУ Держгеокадастру області. Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник ГУ Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українська зернова асоціація заявляє про численні повідомлення учасників ринку зерна про те, що в портах Великої Одеси безпідставно затримують судна, завантажені зерном на експорт, внаслідок чого аграрії несуть “колосальні втрати”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE