Politerno > Україна і світ > НКРЕКП оштрафувала на 1,7 млн грн компанію з орбіти Коломойського, яка роками грабувала енергоринок – Кучеренко

НКРЕКП оштрафувала на 1,7 млн грн компанію з орбіти Коломойського, яка роками грабувала енергоринок – Кучеренко

  • 27 Жовтня, 2023
  • 472 Переглядів
  • 0

Нацкомісія винесла штраф в 1,7 млн грн енерготрейдеру “Юнайтед Енерджі”, якого тісно повʼязують з олігархом Ігорем Коломойським.

Народний депутат Олексій Кучеренко у Facebook написав, що “пишається мужністю “незалежного” регулятора НКРЕКП” та називає таке рішення “історичним”.

“Три роки поспіль (2020, 2021, 2022) по суті з початку роботи нового ринку цей трейдер по суті грабував енергоринок та державні компанії Енергоатом та Центренерго.

Оборудки обсягом мільярди гривень, постійні скандали, неприховане лобіювання цих махінацій тривало 3.5 роки.

І ось мужні та сміливі комісіонери 5 вересня (!!!) набралися сміливості та продовжили термін перевірки, вже 26 вересня склали Акт перевірки і нарешті вчора покарали “схемників”, – зазначив нардеп.

Кучеренко не розуміє, що заважало “незалежним, принциповим та високооплачуваним членам та членкіням” прийняти законне рішення тоді, коли це було потрібно, а не після арешту олігарха.

“Враховуючи що цей трейдер засвітився в оборудках з державними компаніями Енергоатом, Центренерго, Укренерго вартістю десятки мільярдів гривень я особисто аж ніяк не можу висловити слова подяки нашим мужнім «регуляторам».

Я на жаль констатую його повну залежність, непрофесійність, заангажованість та неефективність, про що свідчить катастрофічний стан ринків газу, тепла, електроенергії та водопостачання.

І не помічати це можуть або божевільні, або злочинці!”, – підкреслив народний обранець.

Кучеренко висловив сподівання, що правоохоронці нарешті займуться енергетичною безпекою країни, “якщо не при цих так при наступних керманичах країни!”.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні чергового пакета військової допомоги, у який увійдуть система протиповітряної оборони середньої дії IRIS-T, боєприпаси та чотири бронетранспортери.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE