Politerno > Україна і світ > Керівництву Мінвідновлення намагалися дати хабар “квартирами” – САП

Керівництву Мінвідновлення намагалися дати хабар “квартирами” – САП

  • 21 Листопада, 2023
  • 535 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро та САП повідомили про підозру директорці держпідприємства та власнику приватного товариства-забудовника, які намагалися дати хабар “квартирами” керівництву Мінвідновлення.

Про це йдеться у повідомленнях НАБУ та САП.

 “Установлено, що між державним підприємством, яке входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником укладено ряд договорів з метою будівництва на земельній ділянці, яка належить державі, житлових будинків.

Усвідомлюючи наявність підстав для розірвання вказаних договорів з ініціативи Міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника у співучасті з директоркою державного підприємства висловив пропозицію топпосадовцю надати йому за нерозірвання вказаних договорів та сприяння в їх реалізації неправомірну вигоду в розмірі 2% від площі майбутніх житлових будинків (5200 кв. м)”, – зазначає САП.

У подальшому, як вказує прокуратура, фактичний власник підприємства зареєстрував на “довірену особу” топпосадовця 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність.

Топпосадовиці і забудовнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”.

За інформацією джерел УП йдеться про забудовника “КСМ ГРУП”, власником якого є Сергій Копистира. Забудовник, зокрема, зводить мікрорайон “Кришталеві джерела”.

В САП вказали, що віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

В НАБУ додали, що викриттю протиправних дій підозрюваних також сприяв чинний голова Державної інспекції архітектури та містобудування.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили нардепа з групи “За Майбутнє” Сергія Лабазюка на передачі хабаря.  

Також САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції “Слуги народу” Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE