Politerno > Україна і світ > Окупанти вночі атакували відразу три гуманітарні організації у Херсоні

Окупанти вночі атакували відразу три гуманітарні організації у Херсоні

  • 20 Грудня, 2023
  • 277 Переглядів
  • 0

Внаслідок російського обстрілу Херсона в ніч на 20 грудня знищено склади двох гуманітарних організацій, офіс ще однієї – пошкоджено.

Про це повідомили гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун у заяві на сайті ООН в Україні та HEKS EPER в Україні у соцмережах.

“Я з жахом сприйняла новину про те, що чергова хвиля невибіркових ударів з боку Російської Федерації завдала шкоди об’єктам та критично важливим запасам щонайменше трьох гуманітарних організацій у Херсоні сьогодні. 

Склади Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та місцевої громадської організації “Щедрик” були спалені вщент, знищивши вкрай необхідні запаси гуманітарної допомоги. Постраждали також приміщення міжнародної НУО HEKS/EPER. Сьогоднішні обстріли також завдали шкоди житловим будинкам, медичному закладу та призвели до поранення мирних мешканців у Херсоні.

…Невибіркові удари по цивільних районах заборонені міжнародним гуманітарним правом. Гуманітарні працівники, об’єкти та майно перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права”, – зазначила Браун.

Брауні наголосила, що обстріли впливають на здатність гуманітарних організацій виконувати свою роботу з порятунку життів і позбавляють мирних мешканців доступу до допомоги, коли вони її найбільше потребують. 

“Мешканці Херсона – і ті, хто живе вздовж усієї лінії фронту на сході та півдні – дійсно несуть на собі основний тягар цієї війни. Рівень руйнувань величезний, і з настанням зими допомога необхідна як ніколи”? – додала Браун.

"HEKS EPER повідомила, що було обстріляно їхній офіс.

"Незважаючи ні на що, HEKS/EPER продовжуватиме працювати та допомагати найбільш вразливим категоріям населення", – зазначили в організації.

Нагадаємо, запуск електронного реєстру військовозобов’язаних дозволить синхронізувати дані з держреєстрів і відстежувати, де людина працює і сплачує податки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE