Politerno > Україна і світ > У Польщі відновили блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”

У Польщі відновили блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”

  • 4 Січня, 2024
  • 258 Переглядів
  • 0

Польська сторона знову заблокувала рух вантажівок навпроти пункту пропуску “Медика – Шегині”.

Про це інформує Держприкордонслужба.

"За наявною інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску "Медика", суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", поновилося блокування руху для вантажного транспорту. В зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі заявляли, що не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Повідомляється, що наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії із польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

З 24 грудня 2023 року блокування руху вантажівок у пункті пропуску "Шегині-Медика" було призупинено. За цей час за добу на вʼїзд в Україну проїжджало близько 300 ваговозів.

У пунктах пропуску "Краківець – Корчова" та "Рава-Руська – Гребенне" ускладнення руху вантажівок триває від 6 листопада минулого року. У зв’язку з чим, станом на ранок 4 січня на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують 850 вантажівок.

Нагадаємо, за даними The New York Times, схвалена урядом програма новин, спрямована на протидію російській дезінформації та підвищення морального духу, піддається критиці з боку українців за малювання рожевої картини війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE