Politerno > Україна і світ > Екс-“слузі” Одарченку через описку частково скасували підозру – Шабунін натякає на Офіс президента

Екс-“слузі” Одарченку через описку частково скасували підозру – Шабунін натякає на Офіс президента

  • 25 Березня, 2024
  • 197 Переглядів
  • 0

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко частково скасував підозру народному депутату, колишньому «слузі народу» Андрію Одарченку, якого підозрюють у пропозиції хабаря голові Держагентства з відновлення Мустафі Найєму, через описку.

Про це повідомив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своєму блозі для «Української правди».

Так, суддя Ткаченко прибрав із тексту підозри Одарченку словосполучення «особливо тяжке» правопорушення.

«Річ у тім, що у тексті підозри в одному реченні детективи і прокурори використали словосполучення “Одарченко вчинив особливо тяжке кримінальне правопорушення” замість “Одарченко вчинив тяжке кримінальне правопорушення”», – зазначає Шабунін.

Він підкреслив, що опис обставин справи у підозрі вказано правильно, так само як є правильною і сама кваліфікація проступку – тяжкий корупційний злочин, за який можуть посадити на 10 років з конфіскацією.

«Зазначена у тексті підозри фраза про “особливо тяжке правопорушення” з одночасною кваліфікацією дій нардепа за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України і правильним описом фактичних обставин справи якби очевидно натякає на банальну ОПИСКУ в тексті», – зауважує антикорупційний активіст.

Розслідування справи Андрія Одарченка вже завершено і незабаром справу мають скерувати до суду.

«Поки що не зрозуміло, які наслідки рішення Ткаченка може мати для справи. Але цілком можливо, що це спроба закласти певні “міни” у справу на майбутнє», – зазначає Шабунін.

Керівник ЦПК зазначає, що «не виключено, що хтось дуже впливовий із Офісу президента намагається всіма силами рятувати нардепа від неминучого суду, так як Одарченко може знати багато владних прізвищ, причетних до високопосадової корупції».

Зокрема, на зафіксованих записах НАБУ Одарченко говорив про наявність у нього своїх обмінників, за допомогою яких можна переводити у готівку криптовалюту. При цьому зауважує, що ухвала судді Ткаченка щодо підозри депутату Одарченку ще може бути оскаржена до апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, після ракетної атаки на Київ президент Володимир Зеленський закликав союзників надати більше зброї для ППО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE