Politerno > Україна і світ > Керівника департаменту кібербезпеки СБУ після скандалу відсторонили від посади і відправили на фронт

Керівника департаменту кібербезпеки СБУ після скандалу відсторонили від посади і відправили на фронт

  • 9 Квітня, 2024
  • 208 Переглядів
  • 0

Керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених у ЗМІ журналістами “Слідство-інфо”.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у відповідь на запит Інтерфаксу, пише Укрінформ.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідства-інфо, голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідства-інфо», — йдеться у повідомленні СБУ.
Відео дня

Там також уточнили, що за рішенням Малюка Вітюк на час проведення перевірок буде проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ (Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ – ред), який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».

«Наразі його (Вітюка – ред.) відряджено до цього підрозділу, сьогодні він виїхав до району виконання бойових завдань», — повідомили у пресслужбі.
Читайте також: Інцидент з повісткою журналісту «Слідства.інфо»: Офіс генпрокурора порушив справу

«Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ і журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії», — додали в українському відомстві.

Як повідомлялось, у своєму новому матеріалі журналісти «Слідства-інфо» розповіли про спробу СБУ мобілізувати її журналіста Євгена Шульгата в помсту за його професійну діяльність.

Читайте також: Прокуратура відкрила провадження через використання ТЦК для помсти журналісту-розслідувачу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE