Politerno > Україна і світ > Обмін ударами з РФ: США турбують як світові ціни на нафту, так і прогалини в протиповітряній обороні України

Обмін ударами з РФ: США турбують як світові ціни на нафту, так і прогалини в протиповітряній обороні України

  • 19 Квітня, 2024
  • 373 Переглядів
  • 0

Україна, попри застереження США, продовжує виготовляти супердрони, які вже можуть досягати цілей у Сибіру. Найкраща з нових моделей має дальність польоту 3000 км.

Про це з посиланням на британське видання The Economist пише Mind.

«Відтоді, як президент Володимир Зеленський визначив пріоритетність цієї технології, Україна інвестувала сотні мільйонів доларів у безпілотники дальнього радіуса дії, здатні шукати та вражати віддалені цілі. Зараз їх виробляють пів дюжини компаній», – уточнили у виданні.

Наголошується, що програма виготовлення таких дронів «народжена необхідністю», і вже вдалося підірвати значну частину нафтової та військової інфраструктури рф. Проте Білий дім незадоволений і підштовхує Київ до припинення ударів із різних причин: від зростання ціни на нафту до перспективи неконтрольованого «око за око», у чому Україна, зауважили у виданні, могла б програти.

Зазначається, що побоювання щодо останнього зросли наприкінці березня, коли ворог завдав багатомільйонних збитків українській енергетиці.

«Атаки виявили прогалини в протиповітряній обороні та вразливість до нових російських крилатих ракет малої висоти Х-69. 11 квітня такі ракети знищили Трипільську електростанцію, розташовану за 40 км від Києва, хоча вона перебувала в зоні досяжності столичних систем ППО Patriot», − йдеться в матеріалі.

Як додали в The Economist, наразі Україна ігнорує американські поради щодо припинення ударів, а офіцер розвідки з позивним «Детектив», відповідальний за частину програми, каже, що не отримував інструкцій щодо згортання операцій. Він також зазначив, що цілі на російській території постійно змінюються.

«Наші цілі змінюються з кожним днем. Ми не даємо росіянам спокою», − цитує видання офіцера.

Водночас один із виробників безпілотників стверджує, що не всі представники США погоджуються з офіційними закликами щодо припинення ударів по рф, оскільки його контакти «підморгували», коли передавали це попередження.

«Вони приватно говорять нам, щоб ми продовжували», − заявив виробник дронів.

Він прогнозує, що українська програма безпілотників розшириться найближчим часом.

«росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з європейською росією», − сказав виробник виданню.

Читайте також: Бійці ЗСУ вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE