Politerno > Україна і світ > “Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова”: Мінінфраструктури хочуть розділити на дві частини

“Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова”: Мінінфраструктури хочуть розділити на дві частини

  • 9 Травня, 2024
  • 697 Переглядів
  • 0

На засіданні фракції «Слуги Народу» 8 травня вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на два окремі відомства — Міністерство розвитку громад, територій та Міністерство інфраструктури.

Про це пише «Українська правда», посилаючись на власні джерела у фракції. Також про це повідомив народний депутат Олександр Качура.

Співрозмовники УП зазначають, що таку пропозицію висловили члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з тієї причини, що відомство «провалило регіональну політику».

Цю ідею, зокрема, підтримав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який також брав участь у засіданні фракції «Слуга Народу». Водночас Качура повідомляє, що Шмигаль виступає за обʼєднання ще декількох міністерств у звʼязку з необхідністю оптимізації витрат.

Окрім цього, у четвер, 9 травня, парламент планує звільнити чинного очільника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Як пише УП, після цього Кабмін має ухвалити рішення про розділення міністерства. Нове Мінінфраструктури, імовірно, очолить Кубраков, а кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена. 

Наводимо коментар щодо цієї інформації головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова:

"Зеленський та Єрмак прибирають Кубракова:

міністерство інфраструктури розділяють на дві частини - Кубраков буде змушений подати у відставку

Як повідомляв Цензор.Нет тиждень тому, голова офісу президента Андрій Єрмак проводить операцію по звільненню одного з найближчих до президента осіб - Олександра Кубракова, віце-премʼєр-міністра з питань відновлення та міністра інфраструктури України.

Владні органи називали мою інформацію «фейком», але сьогодні фракція Слуга народу (на засіданні було близько 70 депутатів, близьких до Єрмака), проголосувала за створення нового міністерства - міністерства відновлення. Очевидно, мета створення міністерства - забрати у Кубракова посаду віце-премʼєр-міністра, забрати контроль над бюджетами, які країни Заходу виділяють на відновлення України в передати його під контроль людей Єрмака.

Очевидно, у відповідь на це рішення фракції Слуга народу, Кубраков буде змушений добровільно йти до президента Зеленського з заявою про відставку.

Очевидно, оскільки Зеленський не заперечив проти рішення фракції, заява Кубракова буде підписана. Зеленський скаже, ніби це його добровільне рішення.

Звичайно, це буде чергова брехня.

Залежність Зеленського від Єрмака прийняла вже форми психологічної хвороби, президент виконує буквально усі забаганки свого всемогутнього голови офісу, і позбавляється усіх, хто має самостійний допуск до президента в обхід Єрмака.

Після усунення Кубракова Єрмак почне інтриги, щоб усунути з посад віце-премʼєр-міністра Федорова та голови СБУ Малюка".


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE