Politerno > Україна і світ > Держсекретар США Блінкен приїхав в Україну: стала відома ціль візиту

Держсекретар США Блінкен приїхав в Україну: стала відома ціль візиту

  • 14 Травня, 2024
  • 391 Переглядів
  • 0

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен приїхав з неоголошеним візитом в Україну. Заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Про це повідомив Ентоні Блінкен на платформі Х, пише Суспільне.

“Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії”, — написав посадовець.

У Держдепі повідомили, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Держсекретар планує обговорити останні події на полі бою, вплив нової безпекової та економічної допомоги США, довгострокові зобов’язання щодо безпеки та інші зобов’язання, а також поточну роботу з прискорення економічного відновлення України.

“Він наголошуватиме на прихильності Америки суверенітету, територіальній цілісності та демократії України перед лицем агресії Росії, яка триває”, — зазначили у Держдепі.

Як пише Reuters, Блінкен обговорить, як додаткова допомога США може зміцнити захист України. Держсекретар, як пише видання, запевнить українських посадовців, зокрема і президента Володимира Зеленського, у незмінній підтримці США та виступить з промовою, зосередженою на майбутньому України.

“Блінкен, який прибув до Києва поїздом рано вранці у вівторок, сподівається послати потужний сигнал заспокоєння українцям, які, очевидно, переживають непрості часи”, — сказав американський чиновник на умовах анонімності.

Раніше Блінкен заявляв, що Україна утримає фронт на Харківщині. Водночас чиновник відзначив, що багатомісячна затримка в отриманні додаткового фінансування для військової допомоги Україні призвела до втрат.

Що відомо про візити Блінкена в Україну

Блінкен вже тричі приїжджав в Україну. У вересні 2023 року, він приїхав до Києва, здійснивши свій третій візит в нашу державу за час повномасштабного вторгнення Росії. Тоді Держсекретар США провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським, відвідав українських прикордонників на Київщині та з’їздив на навчання з розмінування на Чернігівщині. Тоді ж Блінкен оголосив про виділення понад 1 мільярда доларів на допомогу Україні.

8 вересня 2022 року Ентоні Блінкен прибув до Києва з неанонсованим візитом і оголосив про нову велику військову допомогу США для України.

У квітні 2022 року Ентоні Блінкен відвідав Київ разом із міністром оборони США Ллойдом Остіном та заявив, що дипломати США повертаються в українську столицю.

Читайте також: Естонія всерйоз обговорює відправку військ на захід України, – радник президента

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE