Politerno > Україна і світ > Кількість загиблих через удар по “Епіцентру” в Харкові зросла до 18, поблизу знайшли нерозірваний боєприпас

Кількість загиблих через удар по “Епіцентру” в Харкові зросла до 18, поблизу знайшли нерозірваний боєприпас

  • 27 Травня, 2024
  • 263 Переглядів
  • 0

Кількість загиблих внаслідок удару по будівельному гіпермаркету “Епіцентр” 25 травня в Харкові зросла до 18, ще 48 людей поранено. Жертв могло бути ще більше, адже поблизу знайшли нерозірваний боєприпас.

“Оновлена інформація щодо загиблих в торгівельно у центрі. Кількість загиблих зросла до 18. Поранено 48 людей”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Повідомляється, що безвісти зниклими залишаються 5 людей.

Прокурори спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та слідчими СБУ і Нацполіції виявили нерозірваний боєприпас за 80 метрів від будівельного гіпермаркету, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня.

Попередньо, це також боєприпас УМПБ Д-30. 

За словами правоохоронців, 25 травня він дивом не долетів до будівельного гіпермаркету. 

Крім того, встановлено, що російські військові здійснювали корегування вогню за допомогою БпЛА-розвідників.

“Це свідчить про свідому тактику Російської Федерації, спрямовану на знищення цивільного населення Харкова.  

Російська армія цілеспрямовано здійснила запуск одразу декількох боєприпасів, щоб спричинити якомога більше смертей серед працівників та відвідувачів, а також залякати мешканців міста”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабну схему заробітку на чоловіках, − вносячи зміни у систему “Оберіг”, зловмисник зробив “непридатними для служби” 138 військовозобов’язаних.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE