Politerno > Україна і світ > Напередодні Саміту миру Путін озвучив умови, за яких Росія готова припинити війну

Напередодні Саміту миру Путін озвучив умови, за яких Росія готова припинити війну

  • 14 Червня, 2024
  • 609 Переглядів
  • 0

Самопроголошений очільник Росії Володимир Путін заявив, що Москва припинить вогонь і буде готова розпочати мирні переговори, як тільки Україна повністю виведе війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і заявить про відмову вступити до НАТО.

За його словами, якщо ці умови будуть виконані, то Росія негайно припинить вогонь.

Умовами ймовірного мирного договору він назвав міжнародне визнання анексії Криму та чотирьох областей України Росією та нейтральний та без’ядерний статус України, інформує Радіо Свобода. У процесі мирного врегулювання країни Заходу мають, на думку президента Росії, скасувати всі санкції, що ввели проти Москви.

Українська сторона цих заяв не коментувала.

Заяви Путіна пролунали напередодні українського Саміту миру в Швейцарії, у якому братимуть участь 90 держав і організацій.

Конференція направлена на залучення підтримки «формули миру» президента України Володимира Зеленського, яка, серед іншого, передбачає виведення російських військ з України.

Москва, яку не запросили на цю конференцію, заявляла, що переговори про мир в Україні не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова сказала, що будь-які дії щодо України, які «ігнорують позицію Росії», «відірвані від реальності».

Читайте також: Україна та США уклали 10-річну безпекову угоду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE