Politerno > Україна і світ > Генштаб задоволений темпами мобілізації, завели мову про демобілізацію

Генштаб задоволений темпами мобілізації, завели мову про демобілізацію

  • 19 Червня, 2024
  • 158 Переглядів
  • 0

Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію.

Про це заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції “Голос” Роман Костенко у коментарі “Українській правді“.

“Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації (після вступу в силу закону про зміни в мобілізації – ред.). Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься. Але треба подивитися, чи зберігатимуться такі темпи. Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію”, – зазначив Костенко.

На його думку, приблизний термін готовності відповідного проєкту – жовтень цього року, але тільки за умови збереження поточних тенденцій мобілізації.

Напередодні, 18 червня, оборонний парламентський комітет зустрівся з представниками Міністерства оборони і Генштабу ЗСУ. Одна з тем, яка обговорювалася під час робочої зустрічі, – законопроєкт про демобілізацію.

Читайте також: Уряд та Рада провалюють реформу БЕБ за вказівкою Єрмака – ЦПК

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE