Politerno > Україна і світ > “Я заробив на Майбах” – підозрюваний в хабарництві член ВРЮ

“Я заробив на Майбах” – підозрюваний в хабарництві член ВРЮ

  • 11 Лютого, 2017
  • 1718 Переглядів
  • 0

Вища рада правосуддя, як повідомляють «Факти», відмовилася відсторонити від посади свого члена Павла Гречківського, якого підозрюють у вимаганні хабара в півмільйона доларів.

Таке рішення рада оголосила після розгляду відповідного звернення Генеральної прокуратури. Як відомо, раніше в ГПУ повідомили журналістам, що в ході спецоперації силовики затримали посередника, арбітражного керуючого, при отриманні 150 тисяч доларів в якості першого внеску в півмільйонний хабар підприємця члену Вищої ради юстиції Гречківському.

За версією прокурорів, юрист повинен був вплинути на судовий вирок стосовно бізнесмена. Однак в ході судового слухання аргументувати свої припущення слідчі не змогли. В результаті члена ради юстиції підозрюють в шахрайстві.

Кілька днів тому, після допиту, Гречківський  заявив, що став об’єктом провокації. За його словами, він ще з весни інформував керівництво Вищої ради юстиції  про погрози, що надходять на його адресу.

Тим часом суд санкціонував обшуки у Гречківського і призначив йому запобіжний захід у вигляді застави в три мільйони 800 тисяч гривень.

У коментарі агентству «Українські новини» Гречківський сказав: «Застава непід’йомна, але я її вніс. Я позичив гроші у друзів, сестри своєї, і вніс заставу».

За словами Гречковського, зі ЗМІ він знає про арешт його особистих автомобілів. «Заарештовано мій “Майбах”, “Рендж Ровер”, який я продав у січні цього року, про що є відповідні документи і згаданий автомобіль “Ауді”, який я продав кілька років тому», – іронізує Гречківський.

Він так пояснив своє фінансове становище: «Я 25 років пропрацював в бізнесі. У мене був і інвестиційний, і адвокатський бізнес. Все своє життя, починаючи з 1998 року, я відображав в деклараціях, які знаходяться в Податковій інспекції. Я не можу сказати, що я дуже заможна людина, але повірте – я заробив на “Майбах”, на якому їжджу». Член Вищої ради юстиції передбачає, що в його переслідуванні зацікавлена «дуже заможна людина, статки якої оцінюються мільярдами доларів»

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE