Politerno > Україна і світ > Гройсмана можна зняти так само, як свого часу Яценюка – Тимошенко

Гройсмана можна зняти так само, як свого часу Яценюка – Тимошенко

  • 13 Лютого, 2017
  • 1545 Переглядів
  • 0

Як вже повідомлялось, сьогодні на прес-конференції Юлія Тимошенко заявила , що «Батьківщина» звернулась до керівництва ВР з вимогою відновити проект постанови №6076 на сайті Верховної Ради, у якому йдеться про відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Але, як вона уточнила, в п’ятницю “Батьківщина” отримала пояснення, що цей проект постанови неконституційний і що нібито потрібно збирати 150 підписів народних депутатів.

«Все це – обман! Тому що 150 підписів депутатів необхідно збирати, якщо відправляється у відставку весь уряд. А в цьому випадку мова йде відставку лише прем’єр-міністра Гройсмана», – заявила лідер фракції.

Зокрема, Тимошенко нагадала про процес зняття з посади прем’єр-міністра Яценюка, коли 14 квітня 2016 року постанову про його відставку №4423 внесли народні депутати Юрій Луценко і Максим Бурбак. Лідер «Батьківщини» також звернула увагу, що призначення Володимира Гройсмана на посаду прем’єра відбулось в обхід Конституції, незаконно, оскільки його було призначено на підставі подання Луценка та Бурбака, а не Президента України.

«Ми наполягаємо на реєстрації проекту постанови про звільнення Гройсмана негайно, сьогодні, до кінця дня. І ми звертатимемося до суду через пряме порушення Конституції і Регламенту», – наголосила Тимошенко.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE