Politerno > Україна і світ > НАБУ закликали розслідувати приховування Насіровим британського громадянства

НАБУ закликали розслідувати приховування Насіровим британського громадянства

  • 11 Березня, 2017
  • 1442 Переглядів
  • 0

Transparency International закликали НАБУ розпочати досудове розслідування відносно приховування інформації про наявність у голови ДФС Романа Насірова британського громадянства з 2012 року.

Про це, як повідомляє УП, йдеться у офіційному листі організації на ім’я директора НАБУ Артема Ситника.

“Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував “підробку” для отримання допуску до державної таємниці”, – зазначають у ТІ. В організації наголошують, що у діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України “Службове підроблення”.

Як відомо, за даними САП, глава ДФС Роман Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”, чим державі завдано матеріальних збитків на суму близько 2 млрд. грн.

В ніч на 3 березня Насірову вручили підозру, уряд відсторонив Насірова з посади голови ДФС на час розслідування у справі.

Вночі 7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE