Politerno > Україна і світ > Ердоган звернувся до міжнародних організацій із закликом ввести санкції проти Нідерландів

Ердоган звернувся до міжнародних організацій із закликом ввести санкції проти Нідерландів

  • 12 Березня, 2017
  • 1484 Переглядів
  • 0

Президент Туреччини пообіцяв співгромадянам, що ніякого примирення з Нідерландами не буде, поки вони не заплатять за свої дій щодо турецьких міністрів.

Як повідомляє ZN.ua, президент Туреччини Реджеп Ердоган звернувся до міжнародних організацій із закликом ввести санкції проти Нідерландів після дипломатичного скандалу між країнами. Відповідну заяву Ердоган зробив на агітаційному мітингу на підтримку розширення повноважень президента.

Турецький лідер висловив обурення, щодо депортації міністра у справах сім’ї Фатме Бетул Саян Кайю з Нідерландів, заборонивши їй проводити агітацію на користь конституційних змін в Туреччині, а міністра закордонних справ Мевлюта Чавушоглу взагалі не пустили до країни. Ердоган також ще раз заявив, що Нідерланди “заплатять за свої дії, додавши, що до тих пір не буде ніякого примирення з цією країною, союзником по НАТО, передає AP.

Поліція Нідерландів зупинила автомобіль міністра у справах сім’ї та соціальної політики Туреччини Фатме Бетюль Сайян Кайя, який прибув у країну пізно ввечері в суботу, 11 березня. Як повідомлялося, за годину до інциденту Нідерланди відмовили в посадці літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу. Турецький міністр планував виступити у Роттердамі перед турецькою громадою з промовою, присвяченою конституційної реформи в Туреччині.

Тим часом глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу виступив у французькому Меці попри те, що міністерство закордонних справ Франції закликало представників турецької влади “утриматися від крайнощів та провокацій” на тлі загострення дипломатичного конфлікту між Туреччиною та державами, на території яких було скасовано виступи турецьких посадовців.

Раніше повідомлялось, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Німеччину в “пособництві тероризму”, оскільки вона надала притулок особам, підозрюваним у тероризмі і шпигунстві і розшукуваним у Туреччині.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE