Politerno > Україна і світ > Нідерланди депортують турецького міністра та розганяють прихильників Ердогана

Нідерланди депортують турецького міністра та розганяють прихильників Ердогана

  • 12 Березня, 2017
  • 1720 Переглядів
  • 0

Нідерланди депортують із країни міністра у справах сім’ї та соціальної політики Туреччини Фатме Бетюль Сайян Кайя. Її оголосили персоною “нон ґрата” й не дозволили пройти до будівлі турецького генконсульства в Роттердамі.

Про це повідомляє “ТСН” з посиланням на агентство Anadolu та телеканал RTL.

Також повідомляється про затримання охоронців міністра.

Перед цим до Нідерландів не пустили літак із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу на борту. Після цих подій президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав нідерландців “пережитками нацизму і фашистами”.

Тим часом на вулицях Роттердама зібралися прихильники президента Туреччини Ердогана. У місті мав відбутися мітинг на його підтримку. На майбутньому референдумі він хоче розширити свої повноваження та подовжити термін перебування на посаді. У Європі такі дії Ердогана вважають недемократичними, а тому забороняють подібні мітинги.

Мітингувальників у Роттердамі поліція розганяла водометами та завдяки підрозділам кінної поліції, про це, як зазначає “ТСН” повідомило агентство AFP. Проти протестувальників також застосовували гумові кийки.

Тим часом у Туреччині призупинили роботу консульства Нідерландів – будівлі оточили правоохоронці. Кажуть, задля безпеки.

Раніше у ЗМІ повідомлялось, що в ЄС уже заявили про фактичне призупинення євроінтеграції Туреччини та хочуть призупинити програми її фінансування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE