Politerno > Україна і світ > Сейм Польщі відмінив виїзд у Перемишль. Депутати мали говорити про польсько-українське напруження в регіоні

Сейм Польщі відмінив виїзд у Перемишль. Депутати мали говорити про польсько-українське напруження в регіоні

  • 24 Березня, 2017
  • 1301 Переглядів
  • 0

Керівництво польського Сейму відкинуло рішення про проведення виїзного засідання парламентської комісії національних та етнічних меншин у Перемишлі та на Підкарпатті.

Про це повідомляє портал ПРОстір з посиланням на власні джерела у комісії.

Згоду на таке виїзне засідання видає спікер Сейму, Марек Кухцінський (до речі, уродженець Перемишля). Прохання про такий виїзд до нього надійшло 6 березня.

Виїзне засідання комісії пропонувалося представниками української національної меншини у зв’язку з напруженням польсько-українських відносин на Підкарпатті, зокрема нападом на українську церковну процесію в Перемишлі і систематичним нищенням українських пам’ятників у регіоні.

 

 

Виїзне засідання планували провести 28—29 березня.

У вступному плані засідання виїзної комісії, що потрапив у розпорядження ПРОстору, знаходилися такі пункти, як покладення квітів біля пам’ятника вбитим у 1945 році українцям у селі Павлокома, візит у Музеї лемківської культури в Зиндрановій та візит на українському військовому цвинтарі в селі Пикуличі біля Перемишля, сплюндрованому вандалами у 2016 році.

Попередні виїзні засідання комісії національних та етнічних меншин мали місце восени минулого року в Ольштині та Ополі. У першому випадку обговорювалися проблеми українців на півночі Польщі, а в другому — проблеми німецької меншини у зв’язку з розширенням міста Ополе.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE