Politerno > Україна і світ > Активісти трьох організацій вимагають усунути з посад керівництво НАЗК

Активісти трьох організацій вимагають усунути з посад керівництво НАЗК

  • 29 Березня, 2017
  • 1716 Переглядів
  • 0

Три громадські організації у спільній заяві вимагають від уряду звільнення керівництва НАЗК через провал електронного декларування.

Новину повідомила УП

В тексті заяви Центр протидії корупції, Трансперенсі Інтернешенл Україна і АвтоМайдан потезово виклали стан справ: “28 березня виповнився рівно рік з моменту обрання керівного складу Національного агентства з питань запобігання корупції та запуску роботи новоствореного органу.

Мусимо констатувати, що за рік роботи керівництво органу свідомо саботувало роботу реєстру декларацій державних службовців та блокувало основні функцій, покладені на новостворений орган.

Зокрема, Державний реєстр декларацій, за кілька днів до закінчення строку декларування другої хвилі державних службовців, коли декларації повинні подати  близько 700-800 тис. декларантів – не працює.

Такі випадки збою в роботі реєстру не є поодинокими і носять  системний характер. Декларації працівників Служби безпеки України так і не були подані до державного реєстру декларацій, в порушення Закону України «Про запобігання корупції». Факт фальсифікації електронного ключа для імітації зламу реєстру декларацій так і не був розслідуваний керівництвом НАЗК. Відповідальність за це лежить виключно на керівництві Національного агентства з питань запобігання корупції,” – зазначають активісти.

При цьому активісти пропонують змінити законодавство і передбачити встановлення одноосібного керівництва НАЗК, зміну конкурсної процедури обрання керівника НАЗК та максимально швидкий запуск конкурсу з обрання нового керівника агентства.

Декларації працівників СБУ так і не були подані до державного реєстру декларацій, в порушення Закону України “Про запобігання корупції”.

“Одночасно із цим, очевидним є використання НАЗК для вибіркового переслідування окремих декларантів та навіть активістів. Так, із усіх топ-посадовців НАЗК ініціювало притягнення до відповідальності за пов’язані з корупцією порушення тільки  народного депутата Сергія Лещенка (за викладання лекцій в “Києво-Могилянській академії”) та колишню очільницю Одеської митниці Юлію Марушевську (за отримання премії у сумі 500 грн.)”, – обурились активісти.

Незважаючи на такі жалюгідні результати роботи органу, керівництво майже щомісяця сплачує собі солідні премії, в результаті сумарна зарплатня членів НАЗК складає від 80 000 до 330 000 грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE