Politerno > Україна і світ > МЗС Німеччини критикує необхідність е-декларування для антикорупціонерів

МЗС Німеччини критикує необхідність е-декларування для антикорупціонерів

  • 29 Березня, 2017
  • 1408 Переглядів
  • 0

У Берліні вважають, що новий закон спрямований проти тих, хто сам бореться з корупцією. Подібні обмеження антикорупційної діяльності суперечать інтересам України, зазначили в МЗС Німеччини.

Закон про внесення змін до е-декларування, який зобов’язує борців з корупцією заповнювати електронні декларації, є кроком у неправильному напрямку.

“Нездатність громадянського суспільства бути залученим в боротьбу з корупцією не в інтересах України. Ми сподіваємося на перегляд закону в найближчому майбутньому”, – зазначили у відомстві.

У відомстві зазначили, міжнародне співтовариство високо оцінило реформи, запроваджені українським урядом, зокрема щодо електронного декларування активів. “Однак зараз підзвітність органів державної влади відходить на задній план. Створюється враження, що всупереч офіційній антикорупційної політики, заходи повинні прийматися проти тих, хто ставить перед собою мету – боротьбу з корупцією”, – заявили в МЗС Німеччини.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” (№6172). Відповідні дані містяться на сайті парламенту. Відзначається, що закон повернуто з підписом від президента, 27 березня.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE