Politerno > Україна і світ > “Земля достатньо велика” для успіху і США, і Китаю, Пекін готовий бути другом і партнером – Сі Цзіньпін

“Земля достатньо велика” для успіху і США, і Китаю, Пекін готовий бути другом і партнером – Сі Цзіньпін

  • 16 Листопада, 2023
  • 342 Переглядів
  • 0

Під час зустрічі з президентом Штатів Джо Байденом лідер Китаю Сі Цзіньпін назвав партнерство між країнами “найважливішими двосторонніми відносинами у світі”, заявивши, що “Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху”.

Лідера Китаю цитує The Guardian.

“Китайсько-американські відносини ніколи не були гладкими протягом останніх 50 років і більше, і вони завжди стикалися з тими чи іншими проблемами. Проте вони продовжують рухатися вперед, незважаючи на перипетії та повороти”.

… Планета Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху, а успіх однієї країни – це можливість для іншої”, – зазначив Сі.

Також Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів, і є багато можливостей для двостороннього співробітництва.

Reuters наголошує, що ця заява пролунала на тлі прагнень Китаю “заспокоїти світовий бізнес”.

У своїй промові Сі сказав, що світ потребує, щоб Китай і США працювали разом, і неправильно розглядати Китай як загрозу і грати з ним у гру з нульовою сумою.

Він запевнив аудиторію, що “незалежно від того, як розвиватиметься глобальний ландшафт, історична тенденція мирного співіснування між Китаєм і Сполученими Штатами не зміниться”.

Президент США Джо Байден у середу зустрів китайського лідера Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва – це їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.

Востаннє Байден і Сі Цзіньпін бачились на полях саміту "Групи двадцяти" у листопаді 2022 року, а до Штатів китайський лідер не приїжджав останні чотири роки, передусім у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Після того, як Джо Байден назвав Сі Цзіньпіна “диктатором” всього через кілька годин після їхньої особистої зустрічі, Міністерство закордонних справ Китаю назвало його слова неправильними.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE