Politerno > Україна і світ > Перевізники Словаччини у знак солідарні з польськими провели “попереджувальну блокаду”

Перевізники Словаччини у знак солідарні з польськими провели “попереджувальну блокаду”

  • 16 Листопада, 2023
  • 286 Переглядів
  • 0

Активісти Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) в четвер на одну годину заблокували пункт перетину кордону з Україною “Вишнє Нємецьке”. Таким чином вони висловили солідарність із польськими мітингарями.

Про це повідомляє  “Європейська правда” з посиланням на словацьке агентство TASR.

Словацькі перевізники заблокували дорогу до переходу автомобілями з 13:00 до 14:00. В акції протесту також взяли участь представники польських перевізників, які перекрили кордон з Україною на території Польщі.

“Якщо не буде ніякого поступу, поляки продовжать перекривати кордон і далі, а ми долучимося до того, перекривши все Вишнє Німецке. Ми будемо змушені, тому що іншого шляху немає”, – сказав голова UNAS Станіслав Скала у коментарі TASR.

Скала заявив, що його угорські колеги вже звертаються з подібними закликами.

У митному управлінні Словаччини пізніше сказали, що годинна блокада не вплинула на їхню роботу. Поліція також не повідомляла про порушення й запевнила, що стежить за громадським порядком у районі пункту пропуску.

Словацькі перевізники раніше пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська комісія. Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Водночас Єврокомісія вже встигла попередити, що одна з ключових вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.

Нагадаємо, під час зустрічі з президентом Штатів Джо Байденом лідер Китаю Сі Цзіньпін назвав партнерство між країнами “найважливішими двосторонніми відносинами у світі”, заявивши, що “Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE