Politerno > Україна і світ > МЗС України та Польщі обмінялися викликами послів після заяв в офісі Дуди про невдячність Києва

МЗС України та Польщі обмінялися викликами послів після заяв в офісі Дуди про невдячність Києва

  • 1 Серпня, 2023
  • 792 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Василя Зварича після того, як українське МЗС викликало польського посла на тлі критики з Варшави про нібито недостатню вдячність Києва.

Проц е повідомлляє “Європейська правда“, яка цитує коротке повідомлення МЗС Польщі.

Посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького викликали до Міністерства закордонних справ у Києві через висловлювання керівника офісу з питань міжнародної політики в адміністрації Анджея Дуди Марчина Пшидача.

Речник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що під час зустрічі у МЗС Ціхоцькому наголосили, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі “не відповідають дійсності та є неприйнятними”.

“Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє”, – додав представник українського МЗС.

Раніше в інтерв’ю польським ЗМІ Пшидач зауважив, що Україна отримала справді велику підтримку від Польщі і їй “варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років”.

Відповідні висловлювання польського посадовця пролунали у контексті ситуації з блокуванням експорту українського збіжжя через Польщу.

Водночас в Офісі президента України назвали безпідставними заяви у Варшаві про те, що Київ нібито недостатньо цінує допомогу, надану Польщею.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Василя Зварича після того, як українське МЗС викликало польського посла на тлі критики з Варшави про нібито недостатню вдячність Києва.

"Міністерство закордонних справ інформує, що Посла України в Польщі запрошено до штаб-квартири МЗС у зв'язку із заявами, зробленими представниками української влади", – йдеться в заяві відомства у Twitter.

Інших подробиць виклику польське МЗС не повідомило.

Нагадаємо, правоохоронці викрили в отриманні “відкату” начальника району електричних мереж Одеського квартирно-експлуатаційного управління.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE