Politerno > Тернопільщина > Мер Тернополя – брехун. З Маямі надали беззаперечні докази володіння маєтком за $2 млн донькою Надала

Мер Тернополя – брехун. З Маямі надали беззаперечні докази володіння маєтком за $2 млн донькою Надала

  • 1 Серпня, 2023
  • 73117 Переглядів
  • 0

Інтернет-видання Politerno отримало зі Сполучених Штатів офіційні документи, що доводять брехню міського голови Тернополя Сергія Надала відносно коштовних придбань його доньки у США.

Нагадаємо, 12 вересня 2022 року на сайті Politerno було опубліковане журналістське розслідування під назвою “Особняк за $2 млн напередодні війни. Звідки у доньки Сергія Надала кошти на шикарне життя в Маямі”.

15 вересня 2022 року у профілі міського голови Тернополя Сергія Надала в соціальній мережі Facebook був оприлюднений допис наступного змісту:

“Останні кілька днів в Тернополі розповсюджується інформація про нібито мої «вілли» і «мільйонні статки». Відповідаю:

1. Інформація про мої «маямські вілли» за мільйони доларів – фейк, так само як і колись про мої «іспанські дачі». Їх створювали і будуть створювати. Ця інформація – брехня.

2. Моя донька Анастасія – вже давно доросла. Більше 10 років вона живе самостійно. Зараз у неї своя сім’я. В неї окреме життя і своя карʼєра. Як і кожен батько бажає своїй дитині здоров’я і щастя, так і я бажаю, щоб були здорові вона, її чоловік і вся сім’я.

3. Я щороку подаю декларацію про свої статки. Вона є відкритою і публічною. В Україні є компетентні органи, які займаються перевіркою декларацій чиновників. Якщо це була би правда, що написано в статті, то ви би про це дізналися від цих органів.

Я також читав це нібито «розслідування». Можу додати лише одне: мені було приємно ще раз переглянути відео з весілля моєї дочки два роки тому. Все інше – фейк і брехня”.

Звісно, кожен, хто прочитав дане “спростування” зрозумів, яке саме розслідування має на увазі Сергій Віталійович. Кожен зробив й свій висновок щодо правдивості, як самого розслідування, так і заяви мера.

Але автора матеріалу такий стан речей не задовільнив й у Державному департаменті штату Флорида для пред’явлення в українських судах були витребувані офіційні виписки з реєстрів, які отримали спеціальний штамп апостиляції, що засвідчує дійсність підписів, статусу осіб та печаток. Підтвердження підписів і печаток на офіційних документах апостилем робить ці документи чинними в усіх країнах-учасницях Гаазької конвенції.

Інші дані, викладені журналістському розслідуванні, документального доведення не потребують, адже були узяті з відкритих джерел.

Отже, у своє розпорядження ми отримали апостиль на Свідоцтво про шлюб Анастасії Надал та Рубена Джеймса Родрігеса від 12 грудня 2019 року. Своєю адресою молодята вказали район Pembroke Pines округу Бровард міста Маямі (дату народження Рубена запам’ятайте, вона нам ще знадобиться):

А ось апостиль на Акт передачі права власності на таун-хауз за адресою 634 NW 208th DR, Pembroke Pines від одинака Рубена Джеймса Родрігеса до подружжя – Рубена Джеймса Родрігеса та Анастасії Родрігес, датований 13 жовтня 2020 року:

Як зазначалося у минулорічному матеріалі, цей таун-хауз Рубен Дж. Родрігес придбав 30 квітня 2019 року за астрономічні для працівника готельної рецепції з незаможної сім’ї – 243 000 доларів США. В цей час він вже був знайомий з Анастасією Надал, так як працював з нею в одному готелі.

Як бачимо, через 10 місяців після одруження повноправною співвласницею будинку офіційно стала донька міського голови Тернополя.

А ось і апостиль на продаж Анастасією Родрігес та Рубеном Дж. Родрігесом зазначеного таун-хаузу 4 листопада 2021 року:

Нагадаємо, продали свій будинок Анастасія та Рубен за 300 000 доларів США. Жовтим на скріншоті підведено адресу вірогідно орендованих апартаментів в центрі Маямі, про які ми згадували у минулорічному розслідуванні. Принаймні, їхніми офіційними власниками є інші люди, яких ми не пов’язуємо з сім’єю Родрігесів.

Наступним показуємо родзинку сенсаційного матеріалу – апостиль на Акт купівлі Анастасією Родрігес 18 лютого 2022 року особняка за 1 870 000 доларів США за адресою 7300 SW 77th AVE, район Tropical Park округу Miamі-Dade:

А ось і сам маєток та скріншот документу з його ціною:

А ось і беззаперечний, остаточний та юридично обґрунтований доказ володіння маєтком сім’єю Анастасії та Рубена Родрігесів.

Тут ми пропонуємо усім охочим тернополянам на власні очі та власноруч переконатися у правдивості наведених нами у минулорічному журналістському розслідуванні даних.

Отже, заходимо на офіційний сайт Державного департаменту штату Флорида: https://dos.myflorida.com/.

У розділі “ELECTIONS” (Вибори) тиснемо на Voter Registration (Реєстрація виборців).

У вікні, що відкрилося, з правого боку тиснемо на Voter Information Lookup (Пошук інформації про виборців).

Ну і у тексті тиснемо на Voter Information Look-up.

Відкривається ось таке вікно для пошуку виборця:

Отже у першій графі “First Name” вводимо ім’я “Ruben” та у другій графі “Last Name” – прізвище “Rodriguez”.

В свідоцтві про шлюб Анастасії Надал та Рубена Джеймса Родрігеса вказана дата народження Рубена – 17 травня 1992 року.

Вводимо дату народження 05.17.1992 у третій графі “Birth Date (MM/DD/YYYY)”. Ставимо галочку біля “I understand and agree” (Я розумію і погоджуюсь). Тиснемо “Submit” (Надіслати). Перед вами має з’явитися ось таке вікно:

Бачимо адресу 7300 SW 77th AVE, за якою зареєстрований послідовний (з 2012 року) виборець Республіканської партії Рубен Джеймс Родрігес. Адреса його реєстрації, як виборця, збігається з адресою маєтку за 1 870 000 доларів, куплений Анастасією Родрігес за кілька днів до початку війни в Україні.

Нічого надзвичайного, просто дівчина з України, яка у 2018 році після навчання у престижному університеті в Швейцарії приїхала у США, продає разом із своїм чоловіком з простої кубинської сім’ї будинок за 300 000 доларів, докладає ще 1 570 000 доларів та купує віллу в найпрестижнішому районі одного з найдорожчих міст в світі.

Така собі американська мрія з корупційним українським шлейфом.

Ну і п’ятий апостиль – на апартаменти у кондомініумі Wind, які за нашими даними, Сергій Надал подарував донці за те, що вона подарувала йому онука. Про купівлю 16 лютого 2023 року Анастасією Родрігес цієї нерухомості за 380 000 доларів США ми писали у матеріалі “Донька Сергія Надала придбала у Маямі апартаменти за $380 000“.

Поштовою адресою при купівлі апартаментів у Wind Анастасія вказала особняк за 1 870 000 доларів США на 7300 SW 77TH AVE. І знову покупцем виступила особисто Анастасія без чоловіка. Не довіряє Сергій Надал зятю.

На початку матеріалу ми згадали, що витребували у США вище згадані документи для подальшого пред’явлення в українських судах. Автор матеріалу справді мав намір звернутися до суду з позовом до Сергія Надала про захист честі, гідності та ділової репутації відносно його заяви від 15 вересня 2015 року, в якій той назвав наведені у журналістському розслідуванні факти про життя Анастасії Надал у Маямі “брехнею та фейком”.

23 липня 2023 року автор матеріалу направив міському голові Тернополя “Вимогу про спростування” оприлюдненої ним інформації до 1 серпня. Начальниці Управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яні Зварич було надіслано повідомлення із запитанням щодо дійсної електронної адреси, на яку б можна було надіслати “Вимогу” до Сергія Надала. Мар’яна Зварич надала наступну електронну скриньку для комунікації: [email protected]. Туди і була надіслана “Вимога”. Окремо документ був відправлений і самій пані Зварич у месенджері. До 1 серпня відповіді від міського голови не надійшло. Мар’яна Зварич на дзвінки не відповідала, в месенджері повідомлення навіть не читала, хоча й постійно перебувала онлайн.

Усвідомлюючи, що в українських судах позов від журналіста, ще й стосовно допису чиновника, в якому не названо автора та назву сайту, прийнято не буде - автор матеріалу все ж мав надію, що Сергій Надал відповість на "Вимогу", чим визнає, або ж спростує, що у своєму дописі від 15 вересня 2022 року мав на увазі саме видання Politerno та його редактора-автора журналістського розслідування. Але Сергій Надал "сховав голову у пісок", не відповів і тепер є переконання, що в суді його захист буде доводити, що мер не отримував жодної "Вимоги". А тому суддя, вочевидь, не визнає його відповідачем. І тому сама позовна заява до міського голови втратила сенс.

З іншої сторони для Politerno позов, захист честі, гідності, ділової репутації та юридичне визнання неправдомовства Сергія Надала хоч і має значення, та все ж не першочергове. Головними для нас є довіра наших читачів, донесення до них правди та викриття корупційних оборудок й брехні нечистих на руку чиновників.

Просимо звернути увагу й на той факт, що допис Сергія Надала від 15 вересня 2022 року був спрямований саме на дискредитацію інтернет-видання Politerno та автора матеріалу. У своєму пості пан Надал зазначає, що його донька "більше 10 років живе самостійно" і що "у неї своя сім’я, окреме життя і своя карʼєра". Виходячи з власної логіки, мер Тернополя міг послатися на необізнаність відносно майнових справ своєї доньки у заокеанській країні. Цьому б мало хто повірив, але це справді було б логічне пояснення.

І в той же час Сергій Надал навмисно акцентував увагу на словах "фейк і брехня" відносно вказаних у журналістському розслідуванні даних. Очевидно, що міський голова хотів, аби усі, хто читав матеріал, поставили під сумнів його правдивість і коректність. Робилося це й на упередження, для всіх подальших тем, яких Politerno торкається в контексті викриття корупційних діянь у Тернополі.

Вважаємо, що цією статтею ми ставимо жирну крапку в історії з ловінням Сергія Надала на брехні. Так, цього політика не раз звинувачували у маніпуляціях, у перекручуванні фактів та реалій, у нехтуванні Законом та думкою громади. Все це межувало із неправдомовством. Але на цей раз міський голова Тернополя дискредитував себе остаточно й безповоротно.

Тож пам'ятаємо, що мер Тернополя - брехун. Якщо Сергій Надал відкрито бреше своїм виборцям щодо коштовних придбань доньки, уявімо, як він діє та на що здатний, аби здобути ресурс для цих придбань? Ось як у Тернополі виростають незаконні будинки, ось чому тернополяни зіштовхуються з просто шаленими порушеннями усіх можливих будівельних норм, ось звідки "специфічна" логіка роздачі земельних ділянок під садиби та гаражі, на яких згодом зводяться торгівельні "квадрати", ось чому у Файному місті відсутні прозорі земельні аукціони, замість яких комунальну землю деребанять за сумнівними інвестиційними угодами ділки з орбіти мера.

Цей матеріал слід вважати заявою про злочин. Окремо, редактор Politerno звернеться у НАЗК та НАБУ із письмовою заявою щодо необґрунтованих статків доньки Сергія Надала, які можуть мати корупційне походження та бути пов'язаними із незаконною діяльністю міського голови Тернополя.

Редактор Politerno Андрій Щесняк



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE