Politerno > Україна і світ > Гройсман закликав керівництво НАЗК сісти на лаву запасних (Відео)

Гройсман закликав керівництво НАЗК сісти на лаву запасних (Відео)

  • 29 Березня, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів НАЗК подати у відставку, пише УП.

Під час засідання перед урядовцями виступала очільниця НАЗК Наталя Корчак. Гройсман звернувся до неї і попросив пояснити, чому чиновники скаржаться на неможливість зареєструвати свої декларації.

У своєму виступі Корчак заявила про тиск на агенцію, похвалилася досягненнями і заявила, що вини агенції у тому, що не працює сайт агенції немає.

Це обурило прем’єра, Гройсман попросив Корчак виконати свою роботу, зокрема глава МВС назвав заяви Корчак політиканством.

Після її подальшої промови та пояснень очільник КМУ порадив звільнитися всім членам Агентства вже сьогодні, 29 березня.

“Я вам раджу всім просто зібратися сьогодні , написати заяву та піти у відставку”, – заявив Гройсман.

“Ви ставите всіх людей перед загрозою 2 років тюрми”, – заявив прем’єр.

“Я хочу, щоб людина, яка отримує 100 тисяч на місяць, просто виконувала свою роботу”, – заявив Гройсман.

Він закликав членів НАЗК публічно визнати свої помилки та зробити повне перезавантаження.

Глава агентства Наталія Корчак у відповідь заявила про відмову йти у відставку, про це вона заявила після звіту на засіданні уряду, передає “ДС“.

“Не піду я у відставку, чого я повинна йти у відставку? Це не питання грошей, так як ці нерви, які кладуться на цю систему, вони не варті цих грошей. Ці гроші, – це те, що перераховується в межах тих коштів, які вказані в законі. питання не в цьому, питання в іншому, є просто небажання, щоб наш орган працював “, – заявила вона.

Глава НАЗК також пообіцяла, що модернізація буде проведена після завершення чергової хвилі декларування.

“Немає у мене впливу, зрозумійте! Я відокремлена від ресурсу. Не у нас комп’ютери, не ми забезпечуємо програмний супровід продукції. Ми кілька разів поверталися, коли обговорювали, ми готувалися до цього декларування, ми різні варіанти розглядали. Ми не можемо нічого іншого, після того, як декларування завершиться, ми проведемо модернізацію. Нам виставили великі рахунки, скільки ми повинні витратити на модернізацію “, – зазначила вона.

 

 

Нагадаємо, 27 березня Президент України Петро Порошенко підписав зміни закону про електронне декларування.

Згідно з новими правками, представники громадських об’єднань зобов’язані подавати звітність про свої доходи, натомість військовослужбовці від такої необхідності мають звільнятись.

Напередодні кінцевого терміну 1 квітня, коли мають бути зареєстровані всі електронні декларації посадовців, система снову дала збій.

 

 

Голова НАЗК Наталія Корчак стверджує, що агентство США USAID продовжує давати гранти, але не на всі проекти НАЗК.

Про це вона повідомила у Facebook: “Щодо співпраці USAID з НАЗК. Спростовую інформацію в частині повного припинення співпраці. Співпраця продовжується в частині політичних партій, і заплановані проекти будуть реалізовані. Ми не розриваємо стосунків”.

Раніше повідомлялось, що Центр протидії корупції, Трансперенсі Інтернешенл Україна і АвтоМайдан у спільній заяві вимагають від уряду звільнення керівництва НАЗК через провал електронного декларування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE