Politerno > Україна і світ > Петренко пояснив, навіщо РФ “арештувала” Яценюка

Петренко пояснив, навіщо РФ “арештувала” Яценюка

  • 30 Березня, 2017
  • 1371 Переглядів
  • 0

Російський суд ухвалив рішення про заочний арешт екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з метою провокацій у країнах, які він відвідує.

Про це в інтерв’ю Europa Plus заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

“Виносити таку фейкову ухвалу про те, що нібито Арсеній Яценюк був причетний до війни в Чечні і спільно з якимись там фейковими спільниками воював на боці чеченських повстанців, ну це в здоровий глузд нормальної людини не вкладається. Але ми розуміємо, що це може робитися тільки для однієї цілі – для того, щоб використати це рішення суду в якійсь країні, куди Яценюк їздить як вільний громадянин, і спробувати зробити провокацію”, – сказав Петренко.

Він повідомив, що Мін’юст зараз готує листи-звернення до країн, з якими у РФ є договори про співпрацю в кримінальних справах, з проханням, щоб вони не враховували “політично немотивоване рішення російського суду”.

“Ми так само цю інформацію подамо до Європейського суду з прав людини в рамках наших великих справ проти Російської Федерації”, – зазначив міністр юстиції.

Як повідомлялося, міський суд Єсентуків (РФ) виніс рішення про заочний арешт колишнього прем’єра України Арсенія Яценюка у зв’язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений в міжнародний розшук.

У Росії вважають, що Яценюк воював проти російської армії в Чечні. Хоча добре відомо, що екс-прем’єр у 1991 – 1996 роках навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 був президентом юридичної фірми “ЮРЕК-ЛТД” у Чернівцях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE