Politerno > Україна і світ > Путін вперше прокоментував антикорупційні мітинги

Путін вперше прокоментував антикорупційні мітинги

  • 30 Березня, 2017
  • 1452 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін, під час виступу на IV Міжнародному Арктичному форумі «Арктика – територія діалогу” в Архангельську, вперше прокоментував акції проти корупції, які пройшли 26 березня по всій країні.

Як повідомляє російське видання “Дождь” з посиланням на ТАСС, Путін порівняв їх з початком «арабської весни» і подіями на українському Майдані.

“Я особисто виступаю за те, щоб питання боротьби з корупцією були постійно в центрі уваги громадськості, і завжди позитивно сприймає увагу з боку людей до цих проблем”, – сказав Путін.

При цьому він додав, що вважає неправильним використання політичними силами цього інструменту не для поліпшення ситуації в країні, а “в своїх корисливих інтересах”.

Він також звернув увагу на те, що подібні інструменти використовувалися на початку “арабської весни”.

“До чого це призвело, до яких кривавих подій в регіоні це призвело, ми дуже добре знаємо. Ми дуже добре знаємо також, що це було одним із спонукальних мотивів і приводів держперевороту в Україні”, – додав Путін.

Путін назвав політизованими заклики західних країн звільнити затриманих на несанкціонованих антикорупційних мітингах. На його думку, це тиск на внутрішньополітичне життя країни. Він підкреслив, що всі затримані повинні нести покарання відповідно до російського законодавства.

У більш ніж 90 містах Росії 26 березня пройшли акції проти корупції. У деяких з них вони були неузгодженими, в тому числі в Москві. За офіційними даними столичної поліції, було затримано близько 500 учасників протесту. Проект «ОВС-Інфо» повідомляв, що поліція затримала понад 1000 осіб в Москві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE