Politerno > Україна і світ > Організатори Євробачення підтвердили наявність листа з погрозами виключити Україну з конкурсу (документ)

Організатори Євробачення підтвердили наявність листа з погрозами виключити Україну з конкурсу (документ)

  • 31 Березня, 2017
  • 1625 Переглядів
  • 0

У ЗМІ з’явився лист керівниці Європейської мовної спілки (EBU) прем’єр-міністру України, в якому Київ попереджають про санкції.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на DW.

Європейський мовний союз (ЕВС) в п’ятницю, 31 березень, підтвердив справжність опублікованого на присвяченому Євробаченні сайті Oikotimes листа глави EBU Інгрід Дельтенр прем’єр-міністру України Володимир Гройсман.

У цьому документі Дельтенре попередила Гройсмана, що Україну можуть виключити з майбутніх змагань, якщо українська влада не дозволить в’їхати в країну російській учасниці конкурсу Юлії Самойлової.

Крім того, вона повідомила українського прем’єра про те, що деякі з учасників конкурсу не виключають можливості його покинути.

“Жодна з країн-господарів раніше не перешкоджала виступу будь-якого артиста на Євробаченні, тому EBU не бажала б створювати прецедент в 2017 році. Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крок”, – наголошується в листі.

В якості можливих наслідків Україну можуть виключити з майбутніх конкурсів, повідомила Інгрід Дельтенре в листі, відправленому ще 23 березня.

Згідно з текстом документа, кілька країн вже звернулися в EBU з критикою українського вирішення і заявили, що обмірковують можливість покинути конкурс.

“У нас немає ніякої інформації про те, що Юлія Самойлова може становити загрозу національній безпеці України”, – йдеться в листі.

Як повідомлялось, 22 березня СБУ заборонила в’їзд на територію України Самойлової терміном на три роки. За словами керівника управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олени Гітлянської, “рішення прийнято на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України”.

За даними ЗМІ, Самойлова в червні 2015 року брала участь в гала-концерті “Світ спорту і добра” в окупованому Росією Криму. Цю інформацію вже підтвердили в Кремлі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE