Politerno > Україна і світ > Матвієнко: Влада поставила собі за мету забрати в українців їх останні заощадження

Матвієнко: Влада поставила собі за мету забрати в українців їх останні заощадження

  • 31 Березня, 2017
  • 1568 Переглядів
  • 0

Останні рішення владних інституцій та окремих посадовців, зокрема, про запровадження з 1 квітня абонентської плати для населення “за розподіл та транспортування газу”, спрямовані на те, щоб забрати у громадян їх останні заощадження.

Про це, як передає INTV, на прес-конференції у Києві заявив експерт корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика”, Костянтин Матвієнко.

«Всі дії окремих владних установ чи окремих посадовців спрямовані на головну мету – забрати у громадян залишки їх заощаджень. Ресурси, які можна було розграбовувати в країні, добігають свого вичерпання», – впевнений він.

На думку експерта, розкрадати підприємства, енергогенеруючі потужності, порти, об’єкти транспортної інфраструктури не вигідно, тому що вони вже не ліквідні: їх важко перепродати чи порізати на метал.

“Крім землі, є ще один ресурс – особисті заощадження громадян, які буквально лежать «під матрацом», як кажуть на селі – «на похорон». За різними оцінками, ця сума може складати до 50 млрд готівкових доларів чи інших високоліквідних активів”, – зазначив Матвієнко.

Політолог вважає, що яскравим свідченням такого рішення є ухвала про стягнення з населення абонентської плати за розподіл та транспортування газу, а фактично – за підключення до системи газопостачання.

Оскільки тепер кожне домогосподарство, яких в Україні близько 14 млн., змусять оплачувати сам факт підключення до газогону, незважаючи на те, що у більшості цих домогосподарств таке підключення відбулося в 60-70 роки ХХ ст.

Ще один пазл, який вкладається у цей логічний ряд, впевнений Матвієнко, – є введення комісії “Ощадбанку” за комунальні платежі. На його думку, суспільство готове терпіти такий стан речей.

“Судячи з усього, суспільство готове це терпіти, зародки масових акцій протягом зими – початку весни, ні до чого не призвели. Апатія населення до всього, що відбувається, є очевидною”, – підсумував експерт.

В той же час політолог Вадим Карасьов висловив думку про те, що за нинішніх обставин мало що змінять навіть дострокові вибори, оскільки країна з політичної кризи “вповзає у смуту з невідомим фіналом”.

Він наголосив на тому, що чинний політичний правлячий клас не справляється зі своїм завданням і “втрачає контроль над ситуацією в країні”.

“Можливо, дострокові парламентські вибори вже і запізнились. Доведеться вирішувати це сповзання у хаос більш радикальними методами. Можливо, одночасними президентськими і парламентськими виборами чи навпаки”, – сказав він, зазначивши, що без прийняття нового виборчого законодавства, перевибори нічого не змінять.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE