Politerno > Україна і світ > В центрі Москви затримано 40 чоловік

В центрі Москви затримано 40 чоловік

  • 2 Квітня, 2017
  • 1580 Переглядів
  • 0

Манежна площа в центрі Москви перекрита металевими загородженнями.

Про це у себе в “Твіттері” написав блогер Ілля Варламов.

За його словами, загородження з’явилися і на Червоній площі. У центрі міста, за словами Варламова, стягнуто бійців ОМОН і Росгвардії.

Журналіст радіостанції “Ехо Москви” Володимир Варфоломєєв в своєму “Інстаграм” написав, що при вході на Червону площу поставили металошукачі.

Варламов повідомив, що на Манежній площі поліція затримала підлітка 18-річного юнака для перевірки документів.

Разом з ним поліцейські затримали чоловіка, який перед цим кілька разів запитав у підлітка про те, що він робить на площі, і зажадав, щоб він йшов додому. Про це повідомляє “Дождь”.

До затримання співробітниками поліції підліток розповідав оточившим його журналістам про те, навіщо він прийшов на Манежну площу. За його словами, він прийшов в центр Москви для прогулянки і виконання “31- ї статті Конституції Росії”. Після цього до нього підійшов невідомий чоловік і кілька разів запитав його про те, що він тут робить. Після цього чоловік почав вимагати, щоб юнак йшов додому. Потім до них підійшли співробітники поліції і попросили їх обох пройти з ними для встановлення особи і перевірки документів.

Як повідомляє “Інтерфакс” у центрі Москви поліція затримала 40 осіб. За словами джерела агентства, серед затриманих є неповнолітні. Джерело також додало, що “переважна більшість затриманих – представники націоналістичних організацій і угрупувань”. Їх, як уточнило джерело, затримали “в зв’язку зі спробою проведення несанкціонованої акції”.

Раніше про можливе обмеження доступу на Червону площа 2 квітня попереджала Федеральна служба охорони. Такий захід хотіли застосувати в зв’язку з репетицією Параду перемоги до 9 травня.

В останні кілька днів в соцмережах почали з’являтися заклики до участі в акції протесту в Москві 2 квітня. У поліції міста застерегли громадян від участі в цій акції і підкреслили, що мерія міста не отримувала заявок на проведення заходів. У Генпрокуратурі зажадали заблокувати сторінки в соцмережах із закликами до участі в акціях.

Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про заклики до масових безладів в Москві. Особистості людей, які розміщували їх в інтернеті, встановлюються. Про свою непричетність до організації акцій 2 квітня заявили глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, представники “Відкритої Росії” і партії “Яблуко”, а також руху “Солідарність”.

За словами представника організація “Нова опозиції” Романа Ковальова, зараз затримані перебувають в автозаках. У відділки їх поки не доставили.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE