Politerno > Україна і світ > США закликають Росію виконати зобов’язання зі знищення запасів хімічної зброї в Сирії

США закликають Росію виконати зобов’язання зі знищення запасів хімічної зброї в Сирії

  • 6 Квітня, 2017
  • 1576 Переглядів
  • 0

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Росія повинна виконати зобов’язання зі знищення запасів хімічної зброї в Сирії відповідно до угоди 2013 року. Вашингтон вивчає всі можливі варіанти дій у відповідь на газову атаку в провінції Ідліб.

Про це інформує російська служба Бі-бі-сі.

Як повідомив Пенс, у Вашингтоні вивчають усі можливі варіанти дій у відповідь на газову атаку в провінції Ідліб, відповідальність за яку США і їхні союзники покладають на режим Башара Асада.

Франція, яка підтримує сирійську опозицію, згодна з тим, що відбулося застосування хімічної зброї, й ініціювала скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН. Постійний представник Франції при РБ ООН Франсуа Делаттр назвав тактику армії Асада “руйнівним божевіллям”.

У середу США Британія і Франція внесли в Радбез ООН проект резолюції із засудженням застосування хімзброї в сирійській провінції. Того самого дня постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що Вашингтон готовий застосувати відповідні заходи, не чекаючи на рішення Радбезу ООН.

Під час дебатів Хейлі різко розкритикувала Росію за нездатність приборкати союзний сирійський уряд.

“Скільки ще дітей має померти, щоб Росія нарешті занепокоїлася?” – обурився американський дипломат.

Президент США Дональд Трамп назвав те, що трапилося в Ідлібі. “огидним вчинком режиму Асада”, який, за його словами, неможливо залишити без уваги.

При цьому офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що пропонований варіант резолюції “категорично неприйнятний”, а фотографії наслідків назвала “постановкою”.

Як відомо, у вівторок десятки людей загинули в результаті бомбардування сирійського міста Хан-Шейхун в провінції Ідліб. У багатьох постраждалих були ознаки важкого отруєння – люди вмирали від задухи, багато лежали на землі без руху. Загинули понад 100 мирних жителів, ще близько 500, переважно діти, постраждали.

Сирійські військові заперечують використання зарину і стверджують, що газ розпилили члени опозиційного угруповання “Хайят Тахрір аш-Шам”, пов’язаного з “Аль-Каїдою”. За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де бойовики зберігали хімзброю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE