Politerno > Україна і світ > Гонтарева заявила активістам, що подає у відставку – в НБУ це спростували (Фото/Відео)

Гонтарева заявила активістам, що подає у відставку – в НБУ це спростували (Фото/Відео)

  • 6 Квітня, 2017
  • 1379 Переглядів
  • 0

Коло будинку глави Нацбанку Валерії Гонтаревої представники Національного корпусу “Азов” провели акцію протесту і розмалювали їй паркан.

Молоді люди вимагали припинення діяльності російських банків і в цілому її відставки. Учасники акції розмалювали паркан будинку глави Нацбанку. На стінах огорожі намалювали свиню з російським прапором та знак долара.

До людей вийшла Гонтарева, яка повідомила, що питання її відставки залежить від президента і Верховної Ради.

“Я пишу заяву про свою відставку, а не призначаю нікого на своє місце”, – зазначила вона, додавши, що їй не соромно за свою роботу.

 

[metaslider id=8414]

 

Свій коментар з приводу акції, що відбулась біля помешкання Гонтаревої оприлюднила 6 квітня прес-служба НБУ.

“Ця чергова акція, учасниками якої стали невідомі молоді дівчата та журналісти – загалом до 20 осіб, у тому числі журналісти каналу, пов’язаного із екс-акціонерами Приватбанку, є черговою спробою здійснити тиск на політику Національного банку та особисто голову НБУ Валерію Гонтареву”, – пише прес-служба НБУ.

Зазначається, що декілька молодих осіб “намагалися перешкодити виїзду на роботу Гонтаревої, заблокувавши проїзд її автомобілю, та умисно пошкодили належне їй майно”.

В НБУ акцентували увагу, що з огляду на порушення, готується відповідна заява про злочин до правоохоронних органів.

“Стосовно відставки Гонтаревої повідомляємо наступне: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона в черговий раз підтвердила свій намір згодом залишити посаду голови НБУ. Нагадуємо, що рішення щодо відставки голови НБУ приймає президент України, а затверджує Верховна Рада”, – резюмують в НБУ.

 


Відповідальність за акцію взяв, як свідчать повідомлення в соцмережі ВКонтакте, Національний корпус “Азов”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE