Politerno > Україна і світ > Продовжується війна проти російського “Сбербанку” (Відео)

Продовжується війна проти російського “Сбербанку” (Відео)

  • 11 Квітня, 2017
  • 1456 Переглядів
  • 0

Активісти вимагають, щоб філія російської фінустанови остаточно пішла з українського ринку. 10 квітня, мітингувальники заблокували відділення у Києві та Харкові.

По традиції акції не пройшли без сутичок із правоохоронцями, повідомляє “24 канал“.

З самого ранку біля головного відділення “Сбербанку” в Києві було неспокійно. До входу почали стягуватись активісти цивільного корпусу “Азов”. Оскільки попередні їхні акції зазвичай закінчувались вибитими вікнами та розмальованими стінами, цього разу працівники банку самі закрили відділення одразу після початку пікету.

Ми вимагаємо ліквідувати ліцензію російським банкам. У першу чергу Сбербанку Росії. Це наша вимога. Яким чином це буде виконано, має вирішувати влада, – наголосив голова національного корпусу “Азов” Назарій Кравченко.

Відділення розблокували, і за кілька годин воно відновило роботу. Пікетувальники ж встановили біля входу кілька наметів, оголосивши про початок безстрокового протесту.

Значно гарячіше 10 квітня було у Харкові. Усе почалось із того, що члени “Азову” та партії “Національного корпусу” у прямому сенсі замурували “Сбербанк”. Двері установи заклали шлакоблоками, а вікна заліпили папером.

До харківського відділення “Сбербанку” прибули правоохоронці, які спробували розблокувати будівлю. Виникла сутичка, внаслідок якої є постраждалі. Як повідомили активісти, одному з учасників акції розбили голову, в іншого пошкоджена рука. За словами правоохоронців, є один поранений і серед поліцейських.

Будівлю “Сбербанку” відразу оточили кордоном спецпризначенців. Протестувальники ж пообіцяли блокувати “Сбербанк”, доки він не припинить роботу по всій країні. Окрім цього, вони вимагають заборонити продаж відділень іншим фінустановам.

Нагадаємо, минулого тижня Сбербанк заявив, що йде з України, а свою українську дочку продасть іноземним інвесторам, із якими планує і надалі тут працювати.
 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE