Politerno > Україна і світ > Меттіс: Американські “томагавки” знищили 20% бойової авіації Асада

Меттіс: Американські “томагавки” знищили 20% бойової авіації Асада

  • 11 Квітня, 2017
  • 1544 Переглядів
  • 0

Під час ракетного удару США по авіабазі Шайрат було знищено п’яту частину дієздатних бойових літаків військ Башара Асада.

Про це повідомив глава Пентагону Джим Меттіс, пише AFP.

“За оцінкою міністерства оборони удар призвів до пошкодження або знищення місць зберігання палива та боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, а також 20% оперативної авіації Сирії”, – заявив Меттіс.

“Сирійський уряд втратив можливість заправки та перезарядки озброєння повітряних суден на аеродромі Шайрат і на даний момент використання злітно-посадкової смуги у військових цілях марне”, – додав він.

Раніше представник центрального командування американських військ полковник Джон Томас повідомив, що удар США по аеродрому знищив понад 20 сирійських літаків.

Як повідомлялося, збройні сили США в ніч на 7 квітня випустили понад 50 крилатих ракет “Томагавк” по сирійських урядових цілях у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей.

Сирійське командування офіційно заявило про шістьох загиблих в результаті ракетного удару і про “значні матеріальні збитки”.

Президент РФ Володимир Путін назвав ракетну атаку “актом агресії”. Згодом російська сторона заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

Пізніше інформагенція Reuters оприлюднила супутникові знімки розбомбленої сирійської авіабази.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE