Politerno > Україна і світ > Асад каже, що атака на Хан-Шейхун “стовідсотково сфальсифікована”

Асад каже, що атака на Хан-Шейхун “стовідсотково сфальсифікована”

  • 13 Квітня, 2017
  • 1601 Переглядів
  • 0

Президент Сирії Башар Асад назвав “стовідсотково сфальсифікованою” ймовірну хімічну атаку 4 квітня на контрольоване повстанцями сирійське місто Хан-Шейхун, унаслідок якої загинули понад 70 людей і сотні постраждали. Сирійський президент звинуватив країни Заходу, передусім США, у використанні ситуації в Хан-Шейхуні як “приводу” для завдання удару по сирійській армії з боку США.

Він заявив про це в Дамаску в ексклюзивному інтерв’ю інформагенції AFP, оприлюдненому в четвер, 13 квітня.

Асад стверджує, що сирійська армія не володіє хімічною зброєю. Він заявив про можливість “незаангажованого” зовнішнього розслідування хімічної атаки на Хан-Шейхун.

“Ми можемо дозволити будь-яке розслідування, тільки якщо воно незаангажоване, якщо ми будемо певні, що в цій делегації будуть представлені виключно неупереджені країни для того, щоб мати певність, що вони не використовуватимуть це з політичною метою”, – цитує сирійського президента AFP.

Асад звинуватив США у відсутності серйозних намірів щодо розв’язання сирійського конфлікту політичним шляхом. “Вони хочуть використати це як прикриття для терористів”, – заявив він.

За словами сирійського лідера, удар американського флоту по сирійській військовій базі, який відбувся минулого тижня, не послабив боєздатність сирійського війська.

“Наша вогнева міць, наша здатність атакувати терористів не була ушкоджена”, – заявив очільник Сирії.

Днями в адміністрації президента США Дональда Трампа дали зрозуміти, що Білий дім повернувся до мети усунути Башара Асада з посади президента Сирії. Про неможливість розв’язання конфлікту в Сирії з Асадом при владі заявили і глави МЗС країн Великої сімки після зустрічі цього тижня в Італії.

У Вашингтоні покладають відповідальність за отруйну атаку на Хан-Шейхун на режим Асада та вважає, що про це знали в Кремлі. В той же час там не бачать політичного вирішення конфлікту в Сирії

У Дамаску та Москві ці звинувачення відкидають.

Після початку повстань у Сирії 2011 року, які переросли у військове протистояння, Росія вже вісім разів блокувала ухвалення резолюціїй у Раді безпеки ООН, які б засуджували дії Дамаска, користуючись своїм правом вето.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE