Politerno > Україна і світ > США: Звинувачення Дамаска щодо ударів по складах з хімічною зброєю – “умисна дезінформація”

США: Звинувачення Дамаска щодо ударів по складах з хімічною зброєю – “умисна дезінформація”

  • 13 Квітня, 2017
  • 1496 Переглядів
  • 0

Генеральний штаб збройних сил Сирії заявляє, що військово-повітряні сили міжнародної коаліції під проводом США ввечері в середу, 12 квітня, завдали ударів на сході Сирії в районі міста Дейр ез-Зор і начебто влучили в склади з хімічною зброєю терористичної мережі “Ісламська держава”.

Згідно з повідомленням, яке прозвучало на сирійському державному телебаченні 13 квітня, внаслідок витоку отруйного газу загинули “сотні людей включно з багатьма цивільними”, цитує інформагенція Reuters.

Як стверджує сирійське військове керівництво, цей інцидент начебто доводить, що “Ісламська держава” та бойовики “Аль-Каїди” володіють хімічною зброєю. Підтверджень цієї інформації з незалежних джерел немає, зазначає видання.

Представники міжнародної коаліції ці заяви сирійської сторони назвали “умисною дезінформацією”.

“Речник міжнародної коаліції бачив повідомлення від SANA стосовно ударів міжнародної коаліції поблизу Дейр ез-Зора в середу – неправдиві! Умисна дезінформація… знову!” – написав на Twitter речник міжнародної коаліції Джон Дорріан.

У Москві теж не підтверджують повідомлення з Дамаска

Російське міністерство оборони не володіє інформацією, яка б підтверджувала повідомлення ЗМІ про загибель людей та характер руйнувань у результаті бомбардувань, повідомив офіційний представник відомства, генерал-майор Ігор Конашенков у четвер, 13 квітня. Він додав, що до вказаного району направили безпілотники для моніторингу й відстежування ситуації, передає інформагенція “Інтерфакс”.

Сирійський президент Башар Асад у інтерв’ю інформагенції AFP запевняв, що сирійська армія не володіє хімічною зброєю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE