Politerno > Україна і світ > Порошенко, Меркель, Олланд і Путін провели нічну телефонну розмову щодо ситуації на Донбасі

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін провели нічну телефонну розмову щодо ситуації на Донбасі

  • 18 Квітня, 2017
  • 1292 Переглядів
  • 0

Лідери країн “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія) засуджують загрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента за результатами телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом Росії Володимиром Путіним, передають Українські Новини.

“Лідери закликали інтенсифікувати зусилля для звільнення і обміну затриманих за принципом “всіх на всіх”… Вони засудили загрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, – йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, лідери країн “нормандського формату” підтвердили прихильність імплементації “мінських домовленостей” як в частині  безпеки, так і політичних аспектів врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також вони привітали домовленість про відновлення режиму припинення вогню з нагоди Великодня, яка була узгоджена на засіданні тристоронньої контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість суворого дотримання зазначеного режиму.

Крім того, сторони подякували Олланду за його зусилля в рамках “нормандського формату” і висловили надію, що робота в цьому форматі буде продовжена після президентських виборів у Франції.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE